Opnieuw stijging nieuwe besmettingen; politie gaat strenger handhaven op mondkapjes dragen

Nieuwe desinfectietunnel voor grote groepen. Screenshot YouTube

Dinsdag liet opnieuw een stijging van het aantal nieuwe besmettingen in Israël zien, waarbij in 24 uur 148 nieuwe besmettingsgevallen werden gemeld. Ook is er weer iemand overleden. Op woensdagochtend werd gemeld dat nog eens 88 besmettingen zijn vastgesteld.

Het aantal doden staat nu op 299, het aantal besmette personen bedraagt 18.180 waarvan inmiddels 15.159 mensen zijn hersteld.

Er worden 3021 actieve besmettingsgevallen gemeld. Nog geen 10 dagen geleden lag het aantal actieve besmettingen in Israël net boven de 1.900, een behoorlijk stijging.

Er liggen 31 mensen in kritieke toestand in het ziekenhuis waarvan 24 mensen aan de beademing.

Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de afgelopen dag 13.972 mensen zijn getest, minder dan op vrijdag toen er 16.224 testen werden uitgevoerd. Zondag werden 15.023 tests gedaan en maandag werden er 14.343 tests uitgevoerd.

Na een ontmoeting van minister president Netanyahu met de ministers van diverse ministeries is besloten dat er strenger zal worden gehandhaafd op het dragen van mondkapjes op straat en het houden van twee meter afstand.

Toezicht zal niet alleen worden uitgeoefend door de politie maar ook door gemeentelijke inspecteurs en inspecteurs van de bevolking en immigratiediensten.

De kans op een boete wordt hierdoor aanmerkelijk vergroot.

Advertentie (4)