De mooiste stranden van Israël

Gofra Beach aan het Meer van Tiberias. Screenshot YouTube

Tijdens de coronavirus pandemie proberen wij u regelmatig de mooiste en interessante plekjes van Israël te laten zien. Nu we midden in het zomerseizoen zitten, hierbij een aantal van de mooiste stranden van Israël. Maak uw keus en zet ze op uw lijstje voor uw komend bezoek aan Israël, want volgend jaar zullen velen van u ongetwijfeld weer naar Israël komen.

Habonim-Dor Beach

Habonim-Dor is misschien wel het meest verbluffende stuk kustlijn in Israël, en de ultieme locatie aan zee. Gelegen op slechts een uur rijden van Tel Aviv, heeft het het een helderblauwe zee, uitgestrekte zandstranden, een lagune, tal van kleine baaien en een heerlijke, ontspannen sfeer.

Zoals de dubbele suggereert, bestaat Habonim-Dor uit twee stukken strand, maar deze worden vrijwel als één gezien. Je kunt van de ene naar de andere wandelen, een kamp opzetten voor een nacht of nabijgelegen ruïnes bekijken. Grote delen van het strand behoren tot een natuurreservaat.

Mikhmoret Beach

Mikhmoret Beach is terecht de persoonlijke favoriet van veel Israëliërs. Het strand ligt net ten noorden van Netanya, is gemakkelijk bereikbaar en het heeft een kalme en ontspannen sfeer van een afgelegen plek.

Naast voorzieningen zoals toiletten, kleedkamers is er ook een café aan het strand.

Geniet in de vroege avond van een prachtige zonsondergang of op een vroege doordeweekse ochtend voor een eenzame ervaring.

Hilton Beach Tel Aviv

Hilton Beach, direct onder het gelijknamige hotel in Tel Aviv, is een aanrader voor wie houdt van een bruisend strand vol mensen. Een favoriet bij jongeren en de LGBT-gemeenschap, is het ook toegankelijk voor mensen met een handicap compleet met een toegangsweg naar het water en rolstoelvriendelijke kleedkamers.

Aangezien het midden in het centrum van Tel Aviv ligt, zijn de restaurants en bars van de stad een korte wandeling verwijderd.

Palmachim Beach

Op een gemiddelde zaterdag ligt Palmachim Beach absoluut vol met mensen, maar ga er op andere is het een ​​van de mooiste stranden van het land om te ervaren. Grote delen van het strand zijn natuurgebied compleet met zwervende zandduinen, een kalkstenen bergkam en bedreigde zeeschildpadden. Het strand biedt een unieke en Israëlische strandervaring.

Zikim Beach

Zikim beach is het meest zuidelijkste strand van Israël aan de Middellandse Zee en biedt de meeste spanning. Het is een afgelegen, stuk zand dat wordt begrensd door een imposante energiecentrale aan de ene kant en de grens met de Gazastrook aan de andere kant.

Het wordt bezocht door de lokale bevolking, rustige strandgangers, groepen jonge mensen die daar de nacht doorbrengen, evenals door tal van dieren die hun veelbetekenende voetafdrukken in het zand achterlaten.

En heel af en toe Hamas terroristen die via het water Israël binnen proberen te komen.

Dado Beach Haifa

Dado Beach is het populairste strand van Haifa. Het heeft een lange promenade, restaurants, cafés en zelfs een amfitheater, waardoor het een perfect stadsstrand is.

Het is ook toegankelijk voor mensen met een handicap, biedt een toegangsweg naar het water en rolstoelvriendelijke kleedkamers en badkamers.

Kalia Beach Dode Zee

Gelegen aan het deel van de Dode Zee dat het dichtst bij Jeruzalem ligt is Kalia Beach een favoriet bij Jeruzalemieten voor een dag op het laagste punt op aarde.

Hoewel Kalia Beach een restaurant en een cosmetica-winkel biedt, is aan te bevelen om rechtstreeks naar het water te gaan en te genieten van een eenvoudige modderbad en daarna te drijven op de Dode Zee. Het uitzicht vanaf het strand is absoluut prachtig en de faciliteiten zijn handig, waardoor het een prachtige, unieke plek is.

Gofra Beach Tiberias

Eigenlijk geen echt strand want Gofra Beach ligt aan de oevers van het Meer van Tiberias. Maar toch zou geen enkele Israëlische zomer compleet zijn zonder een verblijf aan het Meer van Tiberias, iets wat ieder weekend door tienduizenden Israëliërs wordt gedaan.

Gofra ligt aan de oostkant van het meer, aan de overkant van het water van Tiberias, en is een ideale locatie om een ​​kamp op te zetten voor een dag of twee en te genieten van de avond, met eindeloze backgammon-spellen bij de open vuurkorven, wat lezen en je onderdompelen in het warme water.

Maar ook hier geldt ga niet op zaterdag want dan kan je over de hoofden lopen.