Meerdaagse training van de “multidimensionale IDF-eenheid”

Foto IDF woordvoerders Unit.

Donderdag kwam er een einde aan de oefening van de nieuwe ‘Multi-Dimensional IDF Unit’. De unit is een jaar geleden opgericht als onderdeel van het Momentum-meerjarenplan.

De oefening werd geleid door de commandant van de eenheid, luitenant-kolonel A. (echte naam niet veiligheid), Brig. Generaal Yaron Finkelman en generaal-majoor Yoel Strick.

Deze oefening is een belangrijke stap om de eenheid operationeel te maken. Als onderdeel van de oefening trainden en bedienden de soldaten van de eenheid nieuwe vechtmethoden.

Foto IDF Woordvoerders Unit

Alle methodes zijn binnen de Multi-Dimensional eenheid ontwikkeld, in samenwerking met verschillende vestigingen en eenheden binnen de IDF, waaronder de IAF, eenheden binnen de Directie Inlichtingen, eenheden binnen de Directie Cyberdefensie en diverse IDF brandweereenheden.

De soldaten beschikten over baanbrekende vaardigheden die binnen de defensie-industrie waren ontwikkeld. Deze vaardigheden en methoden zullen worden ingezet door de manoeuvreereenheden van de IDF.

Tijdens de oefening bedienden de soldaten verschillende areale platforms, waaronder het 109th Squadron, het 117th Squadron, het 190th Squadron, het 200th Squadron en de artillerie-eenheid, Zik.

Foto IDF Woordvoerders Unit

Tijdens het bezoek van de generale staf aan de oefening, beoordeelde de chef van de generale staf de capaciteiten van de eenheid en werd voor het eerst een nieuwe techniek geëvalueerd die in de eenheid was ontwikkeld voor het aanvallen van doelen met levend vuur.

De techniek omvat het aanvallen van doelen met een straaljager in realtime door de soldaten op het slagveld wordt bediend. Daarnaast trainden de soldaten in gevechtstechnieken die verband houden met de inzet van het Armored Corps en Combat Engineering Corps. Voor de toekomst is een extra reeks oefeningen gepland en in elke oefening zal de eenheid operationele capaciteiten toevoegen aan haar bestaande capaciteiten.

IDF Woordvoerders unit

De eenheid is aangewezen om op alle slagvelden en fysieke omgevingen te kunnen vechten, afhankelijk van de veranderende kenmerken en uitdagingen, terwijl ze een multi-branch en multidimensionale manoeuvreerkracht gebruikt, gespecialiseerd in het lokaliseren, ontmaskeren en vernietigen van de vijand.

De oefening maakte deel uit van het jaarlijkse oefenplan voor het jaar 2020. De commandant van de 98e divisie, Brig. Gen. Yaron Finkelman, zei: “De commandanten hebben het afgelopen jaar heel hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de eenheid aan haar doel voldoet. Deze oefening is een zinvolle stap in de richting van het operationeel maken van de eenheid en toont de vooruitgang bij de ontwikkeling van nieuwe geavanceerde operationele methoden. en capaciteiten naast coördinatie tussen grond-, lucht-, inlichtingen- en cyberkrachten. De 98e divisie is er trots op deel te nemen en de oprichting en operationele stappen van de eenheid te leiden, als onderdeel van de inspanningen om de grondtroepen gereed te maken voor de volgende oorlog “.

De commandant van de divisie luchtsteun en helikopters, Brig. Gen. Noam Riff voegde daaraan toe: “De IAF zet zich volledig in voor de multidimensionale eenheid en speelt een grote rol bij het opbouwen en trainen van de strijdkrachten. De eenheid omvat vliegtuigbemanningen, RPAV-operators en speciale luchtmachtsoldaten met de leidende squadrons die de vaardigheden die de luchtmacht heeft. Aan de oefening namen officieren van de samenwerkingseenheid deel, naast de squadrons en luchtmachtofficieren die in de multidimensionale eenheid waren gestationeerd, en werden de vaardigheden gepresenteerd die de IAF in gevechten in stedelijke gebieden kan bieden, zoals in gebieden waar de IDF naar verwachting in zal vechten bij een volgende oorlog”.