Vier luchtballonen opgestegen vanaf Ben Gurion Airport

Screenshot YouTube

Het was wel een heel bijzonder gezicht zaterdagmorgen, toen in alle vroegte vier luchtballonnen opstegen vanaf het zo goed als verlaten Ben Gurion Airport, het internationale vliegveld van Israël, onder de rook van Tel Aviv.

Het luchtruim was gesloten voor vliegtuigen, zodat de ballonnen de historische vlucht veilig konden maken. Opnamen uit luchtballonnen toonden hoe ze boven de werkloze El Al-vliegtuigen die vanwege de coronavirus pandemie al maanden aan de grond staan.

Exploitanten en passagiers van de heteluchtballonnen verzamelden zich om vijf uur ‘s ochtends om zich voor te bereiden op de vlucht, naast het helikopterplatform naast de verkeerstoren van Terminal 3, aldus het rapport.

Luchtballon-manager Amir Shemer vertelde de Ynet nieuwssite: “Het feit dat we hier vanmorgen waren, laat alleen maar zien dat het coronavirus speciale dingen in ons leven kan brengen. We kwamen hier om op een mooie en speciale ochtend vier luchtballonnen te laten landen en opstijgen op Ben Gurion Airport, om over de terminal en over de landingsbanen te vliegen om vervolgens het luchtruim weer te verlaten, zodat de vliegtuigen hier weer kunnen landen.”

Advertentie (4)