Ministerie van Transport doet voorstel om luchtruim Israël te heropenen

Ben Gurion Airport vanuit de lucht. Screenshot YouTube

Het ministerie van Transport heeft zondag bij het ministerie van Volksgezondheid een plan ingediend om het luchtruim van Israël te heropenen voor internationaal vliegverkeer.

Volgens de Israëlische media zullen volgens het plan reizigers uit zogenaamde “groene landen” met een laag sterftecijfer in Israël worden toegelaten waarbij ze slechts vijf dagen in quarantaine hoeven. Op dit moment schrijven de regels nog een quarantaineperiode voor van 14 dagen.

Reizigers die uit “rode landen” aankomen, waar het sterftecijfer hoog is, zullen een coronavirus test moeten ondergaan voordat ze op een vliegtuig kunnen stappen op weg naar Israël.

Het plan moet nu eerst worden goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid en daarna door het coronavirus-kabinet.

Het ministerie van Volksgezondheid benadrukt dat het hier slechts om een voorstel gaat en dat het nog geen concreet plan is.

Sinds het begin van de coronavirus pandemie is het luchtverkeer van en naar Israël zo goed als til komen te liggen, waarbij er op dit moment slechts sprake is van een paar aankomende en uitgaande vluchten per dag.

Israëls nationale luchtvaartmaatschappij El Al is al een paar maanden gestopt met vliegen.

Advertentie (4)