Reebok sluit vijf van haar zeven winkels in Israël

Een Reebok winkel in Israël. Foto Archilovers

Sportschoenen- en kledingmerk Reebok sluit zijn winkels in Israël en schakelt over op online verkoop, melden bronnen aan het financiële dagblad ‘Globes‘. De merkenactiviteiten in Israël worden beheerd door Shalom Moliov, die samen met zijn broer Gideon Moliov een belang van 15% heeft in Reebok Israel, terwijl Adidas een belang van 85% heeft.

Gezamenlijk hebben de Moliovs en Adidas besloten om hun strategie te wijzigen, aangezien de winkels niet van de grond zijn gekomen in Israël en de vraag naar het merk geen onafhankelijke winkels lijkt te rechtvaardigen. 

Daarbij komt ook dat de winkels als gevolg van de Covid-19-crisis hun verkopen hebben zien teruglopen.

Gelijktijdig met het sluiten van de winkels wordt e een onlinewinkel gelanceerd voor de verkoop van Reebok in Israël.

De winkels die worden gesloten staan in Dizengoff Center Tel Aviv, de haven van Tel Aviv, Ofer Mall in Rehovot, Azrieli Mall in Rishonim en de Grand Canyon in Beersheva.

Twee winkels zullen worden omgebouwd naar een Adidas outlet winkel.

In de afgelopen maanden heeft Reebok een indrukwekkende stijging van de online verkoop gezien via externe sites zoals Fox’s TerminalX, One Project (eigendom van de Moliovs), Factory 54 en Adika, en op basis hiervan werd danook besloten om een ​​speciale Reebok website te lanceren.