Dinsdag 1875 nieuwe besmettingen in Israël

Professor Gamzu, de nieuw benoemde coronavirus tsaar tijdens een interview met Channel 13 dinsdagavond. Screenshot Channel 13.

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft woensdagochtend laten weten dat er in 24 uur 1875 nieuwe coronavirus besmettingen in Israël zijn bijgekomen. Er komt geen einde aan het hoge aantal dagelijkse besmettingen in het land.

Er zijn opnieuw drie mensen aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal doden op 622 uitkomt.

Van de 25.468 actieve virusgevallen verkeren 381 mensen in ernstige toestand, 110 zijn op beademingsapparatuur aangesloten. Nog eens 170 verkeren in matige toestand en de rest had milde of geen symptomen.

Het ministerie van Volksgezondheid zei dat maandag 23.982 tests zijn uitgevoerd en dinsdag 26.360 waarvan 6,7% positief werd getest op het virus.

De nieuw benoemde ‘virus tsaar’, Prof. Ronni Gamzu, uitte eerder dinsdag zijn bezorgdheid over het dalende aantal tests en drong er bij het publiek aan zich te laten testen indien het vermoeden bestond met het virus besmet te zijn.

Ook waarschuwde hij dinsdag dat Israëlische bedrijven zullen worden gesloten als ze geen beperkingen opleggen aan bijeenkomsten.

“Een bedrijf dat de limiet van bijeenkomsten overschrijdt, is een bedrijf dat wordt gesloten”, zei hij tijdens een persconferentie.

Hij benadrukte dat hij een nieuwe algemene lockdown probeert te voorkomen, omdat een lockdown een half miljoen nieuwe werklozen zou kunnen toevoegen aan de al bijna 1 miljoen werklozen in het land. Maar Gamzu waarschuwt dat “als de stijging zich blijft voortzetten en bedrijven niet voldoen aan de geldende voorschriften, er niets anders opzit.”

Gamzu leek meer bereid om specifieke plaatsen waar de infectiecijfers hoog zijn, af te sluiten, zoals de ultraorthodoxe steden Bnei Brak, Elad, Beitar Illit en Modi’in Illit en ultraorthodoxe wijken in Jeruzalem.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!