Israëlische delegatie vertrekt maandag naar VAE

Ter illustratie. Screenshot twitter

Het kantoor van premier Netanyahu heeft bekendgemaakt dat volgende week maandag een delegatie naar de Verenigde Arabische Emiraten zal vertrekken.

De delegatie zal worden geleid door het hoofd van de National Security Council, Meir Ben-Shabbat. Met de delegatie zal ook Jared Kushner en de Amerikaanse speciale vertegenwoordiger voor internationale onderhandelingen Avi Berkowitz meereizen.

De besprekingen in Abu Dhabi zullen gericht zijn op het bevorderen van de samenwerking op een reeks van gebieden zoals luchtvaart en toerisme, handel, economische kwesties en financiën, gezondheid, energie en veiligheid.

In een verklaring aan de pers zei premier Netanyahu dat “dit een historische bijeenkomst zal zijn. Het zal groeimotoren brengen. Het kan bijdragen aan een economische bloei in het algemeen en tijdens het corona tijdperk in het bijzonder. Ik hoop dat andere landen in onze regio zich bij de cyclus van vrede zullen aansluiten. Ik hoop ook dat jullie, burgers van Israël, binnenkort ook Dubai en Abu Dhabi kunnen bezoeken want er is daar veel te zien.”

De reis naar de VAE wordt gemaakt met een toestel van ElAl waarmee dit de eerste officiële rechtstreekse vlucht zal zijn van de nationale luchtvaartmaatschappij van Israël naar de Emiraten en een belangrijk teken van vooruitgang bij de uitvoering van de overeenkomst tussen Israël en de VAE om diplomatieke betrekkingen aan te gaan.

De vlucht zou ook Saoedische steun voor de deal aangeven omdat het vliegtuig door het Saoedische luchtruim zal vliegen om de gevaarlijke route over Jemen en door de Perzische Golf te voorkomen.

Ondertussen is de Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken in Bahrein aangekomen voordat hij vandaar uit naar Abu Dhabi reist voor gesprekken met de minister van Buitenlandse Zaken Abdullah bin Zayed Al Nahyan over de overeenkomst tussen Israël en de VAE en andere regionale kwesties, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ambtenaren zeiden dat stops in Oman en Qatar ook mogelijk zijn.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)