Israëlische app laat je voetbal trainen zoals professionals

Screeshot Chelsea video

Altijd al als een professionele voetballer willen trainen? Dankzij een samenwerking tussen Chelsea Football Club en Coach-AI, een Israëlische ontwikkelaar van apps, is dit nu mogelijk.

De twee ontwikkelden een app genaamd Perfect Play, die de knowhow van de toonaangevende voetbalclub combineert met computervisie en augmented reality-technologie.

Foto Chelsea

Ontwikkeld in de laboratoria van Coach-AI in Israël en Duitsland, stelt de app iedereen die beschikt over een smartphone en een bal in staat om te trainen en hun prestaties te verbeteren alsof ze deelnemen aan de Chelsea voetbalacademie.

De virtuele coach bestudeert bewegingen van de oefeningen en uitdagingen die je krijgt toegewezen, analyseert ze en geeft in realtime professionele feedback.

“De technologie stelt ons in staat om complexe menselijke handelingen en activiteiten, interacties met dynamische objecten en omgevingen en interacties met virtuele objecten in augmented reality-omgevingen te begrijpen. Dit gecombineerd met een krachtige mobiele verwerkings-engine stelt ons in staat om overal virtuele en echt lijkende oefenterreinen te creëren ”, legt Thomas Bader, CTO van de AI-labs van Coach-AI uit.

“Perfect Play is tot stand gekomen met de ervaring en expertise van het management en de spelers van de Chelsea voetbal Academie, een van de elite voetbalacademies ter wereld”, voegt Guy Laurence, Chief Executive van Chelsea FC toe.

“Onze visie is om deze meeslepende focus op technische, tactische en fysieke voetbalontwikkeling te delen, niet alleen met de selecte groep die het geluk heeft om met Chelsea te trainen, maar met elke jonge voetballer over de hele wereld die wil slagen in het voetbal,” werd hij door de club geciteerd .

De app is momenteel beschikbaar in de USA en Engeland voor iOS-gebruikers en zal binnenkort worden gelanceerd op Android-systemen wereldwijd.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)