Fatah-leider: “Wij beschermen de Arabieren tegen de zionistische territoriale uitbreiding van de Nijl tot de Eufraat””

Palestijnen en vrede, het blijft een moeilijke combinatie, zoals nu weer blijkt uit de uitspraken van een belangrijke Palestijnse Fatah functionaris die heeft gezegd dat het Palestijnse volk “de Arabische naties beschermt tegen de zionistische territoriale uitbreidingen van de Nijl tot de Eufraat”.

Azzam Al-Ahmad, lid van het Centraal Comité van Fatah, beweerde vorige week op Al-Araby TV uit Qatar dat hij hoopt “dat de mensen uit de VAE en Bahrein en hun leiders heroverwegen wat ze hebben ondertekend. Vernietig uzelf en de toekomst van de hele Arabische natie niet,” zei hij zonder ook maar met zijn ogen te knipperen.

Hij legde uit: “Wij, de Palestijnen, verdedigen jullie allemaal, we verdedigen Mekka, Bagdad, Caïro, Amman en Damascus, tegen de Zionistische plannen. Dit is onze bestemming als Palestijnen.”

“Wij zijn de schildwachten die Jeruzalem verdedigen tegen de zionistische territoriale plannen van de Nijl tot de Eufraat.”

Al-Ahmad beloofde “als speerpunt te blijven dienen in de confrontatie tegen de Amerikaanse regering en de zionistische beweging. Wij zullen blijven volharden en vechten. We vechten al meer dan 100 jaar ter verdediging van de Arabische natie en de islamitische en christelijke heilige plaatsen.”

De Palestijnse Autoriteit heeft de normalisatiedeal deal tussen Israël en de Golfstaten en Bahrein bekritiseerd door de laatste twee landen te beschuldigen van verraad en een “dolksteek in de rug” van Palestijnen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)