Heron drone landt voor de eerste keer op Ben Gurion Airport

De Heron tijdens landing op BG Airport. Foto IAI

Voor alles moet een eerste keer zijn en zo ook voor de Heron, een UAV ontwikkeld en gebouwd door Israel Aerospace Industries (IAI), die afgelopen woensdag op de luchthaven Ben Gurion landde. Daarmee werd het de eerste UAV die op een internationale luchthaven landde.

De UAV vertrok vanaf het vliegveld van Ein Shemer, ten noord -oosten van Hadera, landde op Ben Gurion Airport en vloog weer terug naar Ein Shemer. De hele start, vlucht en landing werden uitgevoerd vanuit het Ein Shemer-controlestation.

Deze historische landing bewijst de volwassenheid en veiligheid van het Long Runner-besturingssysteem van IAI, waarmee UAV’s automatisch kunnen opstijgen en landen op langeafstandsroutes (bereik tot 1500 km en meer) met behulp van satellietcommunicatietechnologie en een combinatie van nauwkeurige en automatisch start-en landingsvermogen.

De Heron tussen de commerciële vliegtuigen op BG Airport. Foto IAI

De Heron heeft al een uitgebreide operationele staat van dienst gedurende de vele jaren dat hij in gebruik is bij de Israëlische en Duitse luchtmacht.

De UAV is bestand tegen zware weersomstandigheden, kan meerdere ladingen (sensoren) dragen en realtime informatie verzenden naar de strijdkrachten en besluitvormers in het veld. De Heron UAV een kan lading tot 290 kg vervoeren en kan ook voor diverse civiele doeleinden worden ingezet.

De Heron stijgt op van BG Airport. Foto IAI

IAI EVP en General Manager van de Military Aircraft Group, Moshe Levy, zei: “IAI’s Heron UAV heeft vandaag een belangrijke doorbraak bereikt en is voor het eerst op een internationale luchthaven geland. De toekomst van de luchtvaartwereld zal onbemande luchtvaartuigen moeten toelaten op civiele luchthavens, en vandaag is dit voor het eerst gebeurd dankzij het harde en gezamenlijke werk van de Civil Aviation Authority of Israel en de Israel Airports Authority. Dit is een geweldige prestatie voor IAI in de UAV-arena. “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!