Netflix serie Unorthodox wint Emmy (video’s)

Shira Haas in Unorthodox. Foto Netflix

De Netflix serie Unorthodox heeft een Emmy award gewonnen. De regisseur van de serie, Maria Schrader won een Emmy Award voor de beste regie in een korte serie.

Maria Schrader regisseerde de Netflix serie Unorthodox waarin de Israëlische actrice Shira Haas de hoofdrol speelde en genomineerd werd voor een Emmy.

Unorthodox is de eerste Netflix-serie waarin voornamelijk Jiddisch wordt gesproken. De serie is geïnspireerd op de autobiografie van Deborah Feldman.

Unorthodox werd genomineerd voor acht prijzen.

Shira Haas, die genomineerd was voor een Emmy voor beste actrice in een korte serie, bekeek de Emmy-uitzending vanuit Israël. Zittend voor een boekenplank en gekleed in een strapless jurk met bloemenprint, klapte ze voor de winnaar van de prijs, Regina King, uit Watchmen, een superheldendrama over wreedheid tegen Afro-Amerikanen, die favoriet was om te winnen.

De ceremonie werd uitgezonden vanuit het lege Staples Center in Los Angeles, en gepresenteerd werd door Jimmy Kimmel en een aantal speciale presentatoren zoals Jennifer Aniston, Jason Bateman en Tracee Ellis Ross.

Het lege theater was onderdeel van de meeste grappen van Kimmel. Hij liet de uitsparingen zien tussen de stoelen, na een opening waarin beelden van eerdere ceremonies werden getoond zodat het leek alsof er een live publiek was.

“Natuurlijk is het leeg” grapte hij, “dit zijn de Emmy’s , geen MAGA-rally, als verwijzing naar de verkiezingsbijeenkomsten van president Trump waar zeer veel mensen op afkomen.

“De genomineerden keken toe vanuit hun huizen of hotelsuites. Veel van de acceptatietoespraken waren politiek geladen en verschillende presentatoren droegen T-shirts die verwezen naar de Black Lives Matter-protesten waarbij meer dan 30 mensen zijn omgekomen en voor meer dan 2 miljard dollar aan schade is aangericht.

In Unorthodox spelen veel Israëlische acteurs, waaronder Amit Rahav, bedenker / regisseur Schrader kwam in 2007 naar Israël om een ​​bewerking te filmen van Zeruya Shalevs roman Love Life, met in de hoofdrol Neta Garty die ook in Fauda speelt.

De prijs voor Schrader, een actrice die regisseur is geworden, was een bijzonder geval nu de razend populaire HBO-serie Watchmen de prijs voor regie niet won.

Heeft u Unorthodox nog niet gezien, dan is hieronder een voorproefje.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)