Gal Gadot in nieuwe film als Cleopatra

Gal Gadot. Screenshot YouTube

Het was groot nieuws in Israël toen bekend werd dat de Israëlische filmster Gal Gadot, bekend van de film “Wonder Woman” de hoofdrol zal spelen in een nieuwe film over het leven van Cleopatra, de Queen of the Nile.

De nieuwe verfilming zal worden geregisseerd door Patty Jenkins, die samen met de Israëlische actrice werkte aan de kaskraker “Wonder Woman” en het aankomende vervolg “Wonder Woman 1984”.

Gal Gadot maakte het nieuws in een tweet bekend: “Zoals je misschien hebt gehoord, werkte ik samen met @PattyJenks en @LKalogridis om het verhaal van Cleopatra, koningin van Egypte, op het grote scherm te brengen op een manier die ze nog nooit eerder vertoonde . Om haar verhaal voor het eerst door vrouwenogen te vertellen, zowel achter als voor de camera,” tweette Gadot.

Eerder werden de heerschappij en liefdesaffaires van Cleopatra met de Romeinse Julius Caesar en Mark Anthony afgebeeld in de film uit 1963 waarin Elizabeth Taylor Cleopatra speelde, waardoor ze een populair cultuuricoon werd.

De casting van Gadot veroorzaakte een kleine storm op sociale media, waar velen de keuze van een blanke, Israëlische actrice voor de rol, in plaats van een Arabische of Egyptische actrice, afkeurden, terwijl anderen opmerkten dat Cleopatra in feite van Grieks-Macedonische afkomst was.

Ondanks de ophef op social media blijkt uit een poll gehouden door Arab News, dat 70% van de respondenten het een goed idee vinden dat Gal Gadot de rol van Cleopatra gaat spelen.

Vergeet de Twitterstorm over de vraag of Gal Gadot te blank is om Cleopatra te spelen – Reface, de app die Deep Fake-technologie gebruikt om gezichten in video’s te wisselen, heeft een clip gemaakt van de klassieke film Cleopatra uit 1963, waarbij het gezicht van ster Elizabeth Taylor werd vervangen door dat van Gadot.

Gadot werd onlangs naar verluidt een van de best betaalde actrices in Hollywood dit jaar, en kwam op de derde plaats in Forbes’ jaarlijkse recensie met een inkomen van 31,5 miljoen dollar. Ze verdiende het grootste deel van haar inkomsten uit de Netflix-film ‘Red Notice‘ in een jaar waarin traditionele cinema zwaar werd getroffen door de coronacrisis. De film “Wonder Woman 1984”, die in december 2019 in première zou gaan, wordt nu op 25 december uitgebracht.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)