Klinkt als een grap: “Abbas wil terroristen rekruteren om terreur te bestrijden”

Volgens Abu Bakr is de laatste oefening van de PA op het gebied van misleiding het rekruteren van vrijgelaten terroristen
Screenshot YouTube

Het moet haast wel een grap zijn, maar het schijnt serieus te zijn bedoeld, in een onthullend interview deed Qadri Abu Bakr, de directeur van de door de Palestijnse Autoriteit gefinancierde Commissie van Gevangenen en Vrijgelaten Gevangenen, namens zijn baas president Abbas, drie uitzonderlijke onthullingen – die allemaal relevant zijn voor de buitenlandse donoren van de PA. Ze laten zien waar de PA prioriteit aan geeft om haar geld uit te geven, en uiteindelijk aan welke doelen buitenlandse donoren helpen te financieren.

Sinds Palestinian Media Watch de betalingen van de PA terreurbeloningen blootlegde , reserveren veel landen die geld aan de PA doneren hun donaties voor specifieke doeleinden, zoals de betaling van de salarissen van ambtenaren.

Volgens Abu Bakr is de laatste oefening van de PA op het gebied van misleiding het rekruteren van vrijgelaten terroristen om ogenschijnlijk legitieme PA-functies te vervullen en daarmee de wereld te misleiden om de buitensporige terreurbeloning van de PA te financieren.

Het meest schandalige is dat de PA de vrijgelaten terroristen gaat integreren in posities in de veiligheidstroepen van de PA – precies dezelfde krachten die zijn belast met het bestrijden van terrorisme.

Tijdens het interview gaf Abu Bakr toe dat er 7.000 – 8.000 vrijgelaten terroristische gevangenen zijn die een maandsalaris ontvangen van de PA zonder er iets voor te doen.

“Een gevangene wordt vrijgelaten uit de gevangenis en krijgt een vrijgelaten salaris , zonder te werken en zonder iets te doen … We hebben 7.000-8.000 vrijgelaten gevangenen die een dergelijk salaris ontvangen.” [Facebook-pagina van de PLO-commissie voor Gevangenenzaken, 7 september 2020]

Vervolgens gaf Abu Bakr toe dat ondanks de diepe financiële crisis waarin de PA zich bevindt, en hun oproepen aan de wereld om hulp om de gevolgen van de Covid-19 pandemie het hoofd te bieden, de PA salarissen blijft betalen aan terroristen. Hij zette zelfs zijn eigen baan op het spel als de salarissen van de terroristen niet zouden worden betaald:

Ten slotte legde Abu Bakr enkele van de extra voordelen uit – zoals universitair onderwijs, professionele training en zelfs tandheelkundig werk – die de PA toekent aan vrijgelaten terroristen:

“Elke gevangene die na een jaar wordt vrijgelaten, komt in aanmerking voor een studie aan de universiteit en ook voor timmerwerk, metaalbewerking en dergelijke. Elk beroep dat we voor hem kunnen dekken. We vergoeden ook tandheelkundige behandelingen tot 5.000 [Israëlische] sikkels. We dekken implantaten. ” Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken. (Tekst uit video)

Ondertussen maakt dat alles voor de Nederlandse regering weinig uit en blijven minister Kaag en haar ambtenaren financiële hulp aan de Palestijnse leiders geven.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)