Met een druk op de knop houdt Israëlische startup je tandvlees gezond

Het ozonapparaat van Purecare Dental. Foto Purecare

De Israëlische health-tech startup Purecare Dental weet waar het om draait om je tandvlees gezond te houden, en kom met een apparaat dat lijkt op een koffiemachine en dat geozoniseerd water rechtstreeks aan het tandvlees levert.

Eli David, CEO van Purecare Dental, legt uit dat “Ozon al zo’n 130 jaar geleden werd ontdekt en al meer dan 100 jaar wordt gebruikt, waarvan 50 jaar in de tandheelkundig voor de behandeling van tandvlees.

“We hebben een apparaat uitgevonden dat ozon op een zeer gemakkelijke manier bij de behandeling “van tandvlees gebruikt, en we hebben het toegankelijk gemaakt voor een breder publiek.”

Ozon, voor het geval je het je afvraagt, is een allotroop van zuurstof. Het wordt in de natuur geproduceerd door de ultraviolette straling van de zon of tijdens onweer.

“De frisse geur die je vaak ruikt na onweer is de geur van ozon in de lucht”, zegt David. “We weten hoe we deze ozon in ons apparaat moeten maken.”

Maar wat hebben onweer met tandheelkundige zorg te maken?

“Ozon heeft unieke desinfecterende eigenschappen”, legt David uit. “Het doodt periopathogene bacteriën en het doodt schimmels. Het is geen probleem om het in de orale omgeving te gebruiken.”

“Het duidelijke voordeel van ozon ten opzichte van andere producten is dat het de slechteriken, de bacteriën, kan schaden zonder de bacteriën te beschadigen die nodig zijn voor een goede mondgezondheid. Dit komt doordat in zijn werking de aantasting van de bacterieschil afhankelijk is van zijn energetische activiteit. We weten dat pathogene bacteriën actiever zijn, en daarom zijn zij degenen met een handicap”, zegt r. Guy Tobias, de openbare tandheelkundig specialist die Purecare’s klinische proef uitvoerde.

Meestal ontmoet ozon de orale omgeving in de tandartsstoel. Purecare Dental maakt dit binnenkort mogelijk in het comfort van uw eigen badkamer.

“Ons apparaat doet sterk denken aan verschillende waterirrigators. Het grote voordeel is de toevoeging van ozon aan het water ”, zegt David.

Het gebruik ervan is vergelijkbaar met het zetten van koffie, zegt David. Je vult de tank met water en plaatst vervolgens de capsule.

Binnen enkele minuten genereert de capsule zuurstof die vervolgens verder stroomt naar een elektrode die het water ozoneert.

Een capsule genereert zuurstof die door een elektrode gaat om geozoniseerd water te maken. Foto Purecare Dental .

“Ozon is, ondanks dat het een zeer goed desinfecterend materiaal is, als het in de vorm van vluchtig gas komt, is het giftig voor het lichaam”, legt Tobias uit.

“De innovatie van Purecare is dat we het van een gas in waterige ozon hebben veranderd. Het mooie hiervan is, zo blijkt uit onderzoek, dat ozon in een waterige fase volledig biocompatibel is. Het beschadigt het lichaamsweefsel en het weefsel van de mondholte niet“.

De in Galilea gevestigde start-up is onlangs begonnen met een marketingproject in een vroeg stadium in Israël en wil zich uitbreiden naar Europa en elders in de wereld. De huidige fondsenwervingsronde zal worden gebruikt om de productie, marketing en verkoopactiviteiten van het bedrijf vast te stellen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)