Besmettingspercentage 1,9% terwijl Tel Aviv nu meer patiënten heeft dan Bnei Brak

Een door de IDF gerunde coronavirus afdeling in de ongebouwde parkeergarage van het Rambam ziekenhuis in Haifa. Foto IDF

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft vanochtend de laatste coronavirus cijfers bekendgemaakt, waaruit bleek dat er woensdag 34.494 COVID-19-tests zijn uitgevoerd, waarvan 688 positief terugkwamen, waarmee het besmettingspercentage op 1,9% uitkomt.

Het meldde donderdag ook dat het aantal actieve patiënten in het land nu 11.914 bedraagt, bijna zes keer lager dan aan het begin van deze maand.

Waar Jeruzalem met 1.732 de stad is met de meeste coronavirus patiënten is voor het eerst in maanden is het aantal actieve coronaviruspatiënten in Tel Aviv groter dan in de naburige ultraorthodoxe stad Bnei Brak die tijdens de huidige pandemie lange tijd de plaats met de meeste besmettingen was, maar wordt nu als een ‘groene’ stad gezien.

Volgens het ministerie wonen 552 coronavirus in Tel Aviv, terwijl Bnei Brak 530 coronavirus patiënten heeft.

In totaal zijn er nu 11.914 actieve virus patiënten in Israël, waarvan 464 in ernstige toestand verkeren met 199 van hen die worden beademd. Het officiële dodental is opgelopen tot 2.494.

Later op donderdag zal het Israëlische coronavirus-kabinet bijeenkomen om de mogelijkheid te bespreken om de lockdown verder te versoepelen. Minister van Financiën, Israël Katz, heeft geëist dat de winkels volgende week gedeeltelijk worden heropend, maar daar verzetten gezondheidsautoriteiten zich sterk tegen.

Op 1 november zal Israël scholen heropenen voor de klassen 1-4 en “een-op-een” behandelingen toestaan ​​in kapperszaken en schoonheidssalons.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)