Na 47 jaar nieuwe videobeelden uit de Jom Kippoeroorlog

Screenshot video

Na 47 jaar heeft het Israëlische ministerie van Defensie kleurenbeelden vrijgegeven uit de Jom Kippoeroorlog van 1973, waarvan sommige nooit eerder zijn gepubliceerd.

De film van drie minuten toont een verscheidenheid aan scènes uit de oorlog: soldaten aan het Suezkanaal, hoge officieren – waaronder toenmalig legerchef David Elazar en hoofd van het Zuidelijk Commando Ariel Sharon – die het Egyptische front bezoeken, vrouwelijke soldaten die parachutes vouwen, en zelfs een korte scene met de beroemde acteur Chaim Topol terwijl hij troepen bezocht.

Het ministerie van Defensie zei in een verklaring dat “de films zijn gevonden in de IDF-archieven als onderdeel van een digitaliseringsproject, waar veel video’s uit de Israëlische oorlogen die op film zijn opgenomen, worden omgezet in digitale formaten, waardoor ze op een hoger kwaliteitsniveau kunnen worden bewaard voor toekomstige generaties.”

Het ministerie zei dat veel van het beeldmateriaal, dat geen audio bevat, nog nooit eerder is vrijgegeven, en de delen die dat wel zijn, zijn nooit met zo’n hoge kwaliteit verspreid.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)