Arabische wereld enthousiast over Israëlische cover van hit uit de Emiraten (video)

Het Firqat Alnoor orkest boven op Azriele toren. Screenshot YouTube

De Arabische wereld is vol lof en raakt niet uitgesproken over een cover van een hit uit de Emiraten ter ere van het vredesakkoord tussen Israël en de Emiraten door het Israëlisch orkest Firqat Alnoor.

Ariel Chen, de muzikaal leider van Firqat Alnoor, produceerde de instrumentale bewerking van het nummer Aheibak van Hussain al-Jassmi, een muzikant uit de Emiraten, ter ere van de nieuw ondertekende bilaterale overeenkomst tussen Israël en de VAE.

De videoclip bij het nummer werd gemaakt door de Israëlische artistiek directeur Ronen Peled Hadad en met een drone gefilmd bovenop de Azrieli Tower-wolkenkrabber in Tel Aviv.

De video is gevuld met opnamen van het landschap van Tel Aviv en toont de Arabische en Joodse leden van het orkest die zowel de Israëlische als de vlag van de Emiraten voeren, terwijl witte duiven worden vrijgelaten om de vrede tussen de landen te symboliseren.

De video heeft honderdduizenden views verzameld op verschillende sociale mediaplatforms en is duizenden keren gedeeld op Twitter en WhatsApp-groepen in de VAE en Bahrein, die onlangs ook zijn relaties met Israël hebben genormaliseerd.
De Emirati-minister van Cultuur en Jeugd Noura Al Kaabi deelde het optreden ook met haar volgers op Twitter.

Het in 2013 door Hana Ftaya opgerichte Alnoor Orchestra bestaat uit joodse, islamitische, christelijke en druzische muzikanten.

De groep wil klassieke Arabische en oosterse muziek op de voorgrond van de Israëlische cultuur brengen met liederen uit Egypte, Syrië, Libanon, Irak en Maghreb-landen.
“Als een tijdelijke taal die in staat is om volkeren, overtuigingen en religies met elkaar te verbinden, wil het orkest de staat Israël en klassieke oriëntaalse muziek in Israël en op internationale podia over de hele wereld vertegenwoordigen”, zegt Firqat Alnoor in zijn missie statement.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!