Opperbevelhebber IDF: “Terreurtunnel was een grote aanwinst voor de vijand”

IDF troepen boren naar de tunnel om die te vernietigen. Foto IDF woorders eenheid

Opperbevelhebber Aviv Kohavi van de IDF beschreef woensdag de grensoverschrijdende aanvalstunnel die deze week aan de grens met Gaza werd blootgelegd door de Israëlische strijdkrachten als een “zeer belangrijke aanwinst voor de terreurorganisatie in Gaza.”

“Ik wil niet ingaan op de technische details van de tunnel, maar ik kan wel zeggen dat het een zeer belangrijke troef was voor de vijand. Wij zullen elke methode en alle geavanceerde technologie die tot onze beschikking is, blijven inzetten om tegen deze ondergrondse dreiging op te treden”, zegt Kohavi.

Zonder aanvullende details te verstrekken, herhaalde hij dat de tunnel een “zeer, zeer belangrijke terreurtunnel” was.

Het leger moet nog bevestigen of Hamas of een andere terreurgroep de tunnel heeft gegraven, die tientallen meters binnen Israëlisch grondgebied is gevonden, maar aan de Gaza-kant van de door Israël gebouwde ondergrondse grens barrière bleef.

Kohavi zegt dat de ontdekking van de doorgang aantoont dat de dreiging van tunnels niet is verdwenen. “De met sensoren bezaaide ondergrondse betonnen barrière tussen Israel en Gaza heeft laten zien dat deze echt nodig is, nu blijkt dat de sensoren melding maakten van een tunnel.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)