Prijs voor designer uit Tel Aviv voor ontwikkelen stof die zowel schaduw als licht creëert

<em>Illustratie van Anai Green’s Lumiweave-buitenstof. Foto Anai Green</em>

Anai Green, een industrieel en product ontwerper uit Tel Aviv, is een van de vier innovators die de 2e International C40 Women4Climate Tech Challenge 2020 hebben gewonnen. Green sleepte de prijs in de wacht voor haar ontwikkeling van een buitenstof die op slimme wijze ingebedde organische zonne-PV-cellen combineert die zowel licht als schaduw creëren en kunnen worden gebruikt in stedelijke omgevingen voor bijvoorbeeld parasols en luifels van verschillende afmetingen.

Lumiweave, zoals haar product heet, biedt een ‘werkbare benadering’ van klimaatverandering en laat zien hoe textiel kan worden gebruikt om het milieu te ondersteunen en stijgende temperaturen te verminderen door schaduw en licht te bieden.

“Samen met de Women4Climate Tech Challenge bereiken we een breder publiek wat is gericht op de klimaatuitdagingen van vandaag en is dit een unieke kans om technologie, design en stedelijke belanghebbenden samen te brengen”, aldus Green in een verklaring. “Dit zal Lumiweave een platform bieden voor het promoten van innovatieve ontwerpoplossingen voor het temperen van de stedelijke omgeving,” voegde zij er aan toe.

Women4Climate bestaat uit een groep burgemeesters, ondernemers, innovators, studenten, wetenschappers en activisten die tot doel hebben de participatie en het leiderschap van vrouwen te versterken bij het bouwen aan een duurzame toekomst. De Women4Climate Tech Challenge is een gezamenlijk initiatief van C40 Cities en de VELUX Group, een Deens productiebedrijf dat gespecialiseerd is in dakramen en dakramen.

Illustratie van Anai Green’s Lumiweave-buitenstof. Foto Anai Green

Tel Aviv heeft zich aangesloten bij de C40 Cities 2017 die bestaat uit 96 steden die een twaalfde van de wereldbevolking en een kwart van de wereldeconomie vertegenwoordigen. 

Het innovatieve product van Green zal worden geïmplementeerd in haar geboorteplaats Tel Aviv.

Green won de uitdaging samen met ingenieur Lorena Gordillo Dagallier uit Cambridge, VK, en Meiling Gao en Vivian Bi van Clarity Movement Co., een milieustartup gevestigd in Californië, en delen de geldprijs van $ 50.000, gesponsord door de VELUX Groep.

Burgemeester Run Huldai van Tel Aviv zei: “Een van de meest urgente problemen met betrekking tot klimaatverandering in Tel Aviv-Yafo is de stijgende temperatuur, een grote uitdaging waar we de komende jaren mee te maken zullen krijgen.

“De zonweringsstructuren van Lumiweave kunnen een unieke oplossing bieden voor dit probleem. We zijn verheugd om met Anai Green samen te werken om de oplossing te testen waar deze het meest nodig is, ”voegde hij eraan toe.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)