Luchtmacht oefening “Enduring Lightning 3” afgerond

Foto IDF Woordvoerders Eenheid

Op maandag 12 oktober 2020 werd de luchtmacht oefening “Enduring Lightning 3” afgerond, een gezamenlijke oefening tussen de IAF en de US Air Force, die dit jaar voor de derde keer plaatsvond, als onderdeel van het jaarlijkse trainingsregime van de twee strijdkrachten.

Tijdens de oefening trainde het 116th Squadron van de IAF, dat afgelopen augustus operationeel werd en bestaat uit de “Adir” (F-35i) straaljagers, naast het 421st Squadron van de USAF, dat ook met F-35A-straaljagers vliegt.

Daarnaast deden ook het 908th Expeditionary van de USAF Air Refueling Squadron en 340th EARS, die de KC-10 Extender en KC-135 Stratotanker-tankvliegtuigen aan de oefening mee.

<em>Foto IDF Woordvoerders Eenheid</em>

Ook het 122e Squadron van de IAF deed mee aan de oefening. Het squadron exploiteert het “Nachshon” (Gulfstream G550) -vliegtuig en was verantwoordelijk voor de luchtverkeersleiding voor zowel Israëlische als Amerikaanse straaljagers tijdens de oefening.

Het 115th Squadron, het “Red Squadron” van de IAF dat gespecialiseerd is in vijandelijke simulatie, nam ook deel aan de oefening. Haar taak was om de deelnemende piloten te uit te dagen en te trainen met verschillende scenario’s die het operationele slagveld weerspiegelden.

Als onderdeel van de oefening, die plaatsvond boven het zuiden van Israël, werden de geavanceerde vliegtuigen getraind om het hoofd te bieden aan verschillende strategische lucht- en gronddreigingen in het Midden-Oosten.

<em>Foto IDF Woordvoerders Eenheid</em>

De oefening werd uitgevoerd in een speciaal format (vanwege Covid-19), waarin de deelnemende bemanningen virtueel samen planden, gebrieft en ondervraagd. Terwijl de IAF de nadelige gevolgen van de Covid-19-pandemie verzachte en zorg droeg voor de veiligheid en gezondheid van al het personeel, bleef de IAF volledig operationeel paraat en voert zij oefeningen uit, inclusief internationale samenwerking, om de vervulling van haar belangrijkste missie – het beschermen van het Israëlische luchtruim tijdens routine en noodsituaties.

Foto IDF Woordvoerders Eenheid

Zoals verklaard door het hoofd van de IAF Training and Doctrine Division, Brig. Gen. Amir Lazar: “De Israëlisch-Amerikaanse samenwerking, en het onderhoud van internationale 5e generatie oefeningen in Israël, plaatst de IAF als een betrouwbare bron van kennis op het gebied van F-35 vliegtuigen, en de Staat Israël als een hoogwaardige operationele trainingsarena. Gedurende de oefening werkten de luchtmachten nauw samen, wat een gedeelde leerervaring en het delen van de geleerde lessen mogelijk maakte. De gezamenlijke oefening legt een sterke basis voor toekomstige real-time samenwerking tussen de landen en verbetert de kennisuitwisseling op het gebied van de operationele capaciteiten van het “Adir” (F-35) vliegtuig “.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)