IDF benoemt eerste vrouwelijke commandant van een luchtverdedigingsbataljon

David’s Sling-raketsysteem, foto YouTube.

De IDF heeft de eerste vrouwelijke commandant van een luchtverdedigingsbataljon benoemd. Luitenant-kolonel Revital Barzani krijgt de leiding over een David’s Sling bataljon, de grote broer van de Iron Dome.

De commandant van de Israëlische luchtmacht Amikam Norkin maakte de benoeming dinsdag bekend. Barzani trad aanvankelijk in dienst bij de IDF in 2004 en heeft de afgelopen 17 jaar in verschillende luchtverdedigingsposities gediend.

Barzani leidde eerder een Hawk-luchtverdedigingsbatterij, evenals een Iron Dome-raketbatterij tijdens Operatie Pillar of Defense in 2012 tegen Hamas in de Gazastrook.


Ze is momenteel de commandant van een administratieve eenheid van het 168e Squadron van de Israëlische luchtmacht.

Barzani zal binnenkort toetreden tot het 66th Air Force Battalion, dat volgens het leger het David Sling-systeem voor middellange afstandsraketten beheert en toezicht houdt op de dreiging van ballistische raketten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)