Volgens Israël onderzoek produceert derde vaccindosis 10 keer de hoeveelheid antilichamen van de tweede

Het coronavaccin.

De resultaten van een serologische studie uitgevoerd in het Sheba Medical Center wijzen op een toename van het aantal het aantal antilichamen na een derde dosis van het coronavaccin wat tien keer hoger is dan de hoeveelheid die werd gedetecteerd na een tweede injectie.

De voorlopige resultaten zijn waargenomen bij het personeel van het Sheba Medical Center van Ramat Gan en wekken de hoop dat de duur van de bescherming tegen COVID kan worden verlengd met de boosterdosis, meldde de Israëlische openbare omroepzender Kan dinsdag.

De analisten vergeleken antilichaamniveaus één week na toediening van de derde dosis vaccin met gegevens verkregen één week na ontvangst van de tweede dosis.

Extra inenting na een tweede dosis is nogal een punt van debat in de mondiale arena met WHO-functionarissen die het toedienen van een derde dosis bekritiseerd hebben als een symptoom van vaccinongelijkheid aangezien armere landen nog steeds niet beschikken over voldoende doses voor de eerste en tweede injectie.

Terwijl de rest van de wereld worstelt om aan vaccinvoorraden te komen, “is het niet juist om te beginnen met boosters, vooral die aan gezonde bevolkingsgroepen”, beweerde WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus tijdens een persconferentie op dinsdag in CNBC.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)