Zeker 4 Hamas-terroristen gedood in nachtelijke gevechten met de IDF

IDF soldaten op de Westbank. Foto YouTube.

Bij een reeks invallen zondagochtend om de leden van een Hamas-cel gevangen te nemen, raakten Israëlische troepen en Palestijnse terroristen in vier steden op de Westelijke Jordaanoever verwikkeld in vuurgevechten.

Zeker vier Hamas-terroristen werden hierbij gedood. Het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit bevestigde vier Palestijnse slachtoffers in Biddu, in de buurt van Jeruzalem.

De Palestijnse Islamitische Jihad zei dat minstens één van de doden lid was van de terreurgroep.

De invallen werden op de hele Westelijke Jordaanoever uitgevoerd door de Duvdevan anti-terreur eenheid en door de terrorismebestrijdingseenheden van de Israëlische politie en grenspolitie, samen met de veiligheidsdienst Shin Bet.

Volgens premier Naftali Bennett was de Hamas-cel van plan om op korte termijn terreuraanslagen uit te voeren.

“Veiligheidstroepen traden vanavond in Judea en Samaria op tegen Hamas-terroristen die klaar stonden om in de nabije toekomst terreuraanslagen uit te voeren”, zei Bennett in een verklaring, op weg naar New York om te spreken op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

De IDF weigerde om informatie te geven over de plannen va de Hamas-cel, maar zei dat de meeste leden werden gearresteerd met wapens in hun bezit en dat sommigen van hen tijdens de invallen het vuur hadden geopend op Israëlische troepen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)