EU delegatie krijgt rondleiding in Hezbollah tunnel

Een delegatie van 12 EU-parlementsleden heeft een rondleiding gekregen door een Hezbollah tunnel die vanuit Libanon naar het noorden van Israël loopt.

De tunnel die over de grens van Libanon naar Israël loopt was de grootste en diepste van zes tunnels die door leden van de terreurgroep Hezbollah waren gegraven als onderdeel van een plan om aanvallen uit te voeren op Israëlische soldaten en burgers. De tunnel bereikt een diepte van zo’n 80 meter, ongeveer de hoogte van een gebouw van 22 verdiepingen.

De tunnels werden afgesloten tijdens een operatie in 2019. Sinds die tijd geven Israëlische militaire functionarissen regelmatig bezoekende hoogwaardigheidsbekleders rondleidingen door tunnels van Hamas bij de grens met Gaza en die van Hezbollah bij de grens met Libanon om de bezoekers een inzicht te geven in de bedreigingen waarmee Israël wordt geconfronteerd.

De delegatie wordt geleid door Lopez-Isturi White van de Europese Volkspartij, een centrum-rechtse fractie in het Europees Parlement.

Bij hem waren de voormalige Estse premier Andrus Ansip; Assita Kanko van België; Elena Yontcheva van Bulgarije; Isabel Benjumea Benjumea van Spanje; Jens Gieseke uit Duitsland; Manolis Kefalogiannis van Griekenland; Michael David Lega uit Zweden; Ljudmila Novak van Slovenië; Andreas Schwab uit Duitsland; Juan Ignacio Zoido Álvarez van Spanje; en plaatsvervangend secretaris-generaal van de EVP, Christian Kremer.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)