Israël in gesprek met linkse lobbygroep J Street

De Israëlische regering onder Bennett en Lapid heeft eerder aangekondigd de banden met het westen te willen herstellen en heeft daarom ontmoetingen gehad met de linkse lobbygroep J Street en leden van het Democratische Congres.

Volgens berichten in de Israëlische media zijn een aantal progressieve democraten op een door J Street georganiseerd bezoek aan Israël. De linkse lobbygroep pleit voor een tweestatenoplossing en is zeer kritisch over de Israëlische nederzettingenactiviteit. J Street zet zich echter met klem af tegen de BDS-beweging.

Minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid, minister van Transport Merav Michaeli en minister van Regionale Samenwerking Esawi Frej ontvingen de delegatie in de Knesset. Premier Naftali Bennett wilde niet bij de ontmoeting aanwezig zijn.

Andere ministers die deelnamen aan de ontmoeting met J Street zijn minister van Binnenlandse Veiligheid Omer Bar-Lev en minister van Milieubescherming Tamar Zandberg.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!