Uitgeschakelde Hamas-cel was van plan IDF soldaten te ontvoeren

Hamas terroristen. Foto ter illustratie.

De grote en zwaarbewapende Hamas-cel die het doelwit was van de arrestaties, was van plan om aanvallen uit te voeren op de Westelijke Jordaanoever en in Israël. De terroristische groep was ook van plan om soldaten op de Westelijke Jordaanoever te ontvoeren, meldde Channel 13 zondag.

Veiligheidstroepen arresteerden ongeveer 20 militanten die tot de cel behoren en namen wapens in beslag, toch zijn er nog meer verdachten die tot dezelfde cel behoren en nog vrij rondlopen.

Hoewel de IDF van mening is dat de invallen een aanzienlijke slag hebben toegebracht aan de plannen van de terroristische eenheid, is het nog steeds niet zeker of de dreiging van de cel is geweken.

De chef van de generale staf van de IDF Luitenant-Generaal Aviv Kohavi noemde de arrestaties een “aanzienlijke prestatie waarmee een hoeveelheid grootschalige terreuraanslagen zijn voorkomen die hadden kunnen plaatsvinden in Jeruzalem, Netanya, Tel Aviv, Afula en elders in het land”.

De inval, zei de generaal, was een “zeer ernstige” klap voor het netwerk dat in het hele gebied van Menashe en Binyamin opereerde.

Israëlische veiligheidstroepen van de elite-eenheid Duvdevan voor terrorismebestrijding en de eenheden YAMAM en YAMAS van de Israëlische politie en grenspolitie namen deel aan de inval op vijf verschillende locaties op de Westelijke Jordaanoever, waarbij vijf Palestijnen omkwamen.

Bij een van de vuurgevechten die uitbraken, raakten twee Israëlische soldaten, een officier en een soldaat zwaargewond.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)