Bennett en Netanyahu nek aan nek in nieuwe peiling

Via I24 News

De religieus-zionistische Yamina- partij komt steeds dichter bij de Likud- partij, zo blijkt uit een Geocartography Knowledge Group-peiling die maandag door de nieuwszender I24 is gepubliceerd. Als er vandaag verkiezingen zouden worden gehouden, zou Likud 28 zetels krijgen, terwijl de Yamina-partij er 25 mag verwachten, zo blijkt uit de peiling. Yamina’s grote winst is het gevolg van de groter wordende ontevredenheid over de regering Netanyahu.

Uit de peiling blijkt verder dat de centristische Yesh Atid, van Yair Lapid 15 zetels zou krijgen, gevolgd door Blauw & Wit van Benny Gantz met 12, en de Gezamenlijke Arabische Lijst zou ook 12 zetels krijgen. De religieuze Shas partij zou naar verwachting 9 zetels krijgen, United Torah Judaism 8, Meretz 6 en Yisrael Beytenu zou 5 zetels krijgen.

Partijen die momenteel in de regeringscoalitie zitten waaronder Labour, Derekh Eretz en Gesher, zouden volgens de peiling de kiesdrempel niet halen.

Op de vraag welke partijleider de premier zou moeten worden, was 29% voorstander van het behouden van de functie door de zittende premier Benjamin Netanyahu, terwijl 33% hem liever ziet vertrekken; 19% wil Yamina-partijvoorzitter Naftali Bennett in die rol zien, 24% is daar tegen; 10% steunde Ayelet Shaked als premier, 38% ziet dat niet zitten, 9% wilde minister dat de minister van Defensie Benny Gantz premier wordt, 34% is daar tegen. Moshe Ya’alon was het minst populair: slechts 6% wilde hem als premier zien, maar 43% wil dat absoluut niet.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)