Etihad Airlines kondigt dagelijkse vluchten aan tussen Tel Aviv en Abu Dhabi

Foto Etihad Airlines

Etihad Airways uit Abu Dhabi, de op een na grootste luchtvaartmaatschappij in de VAE na Emirates, heeft aangekondigd dat het op 28 maart 2021 zal beginnen met dagelijkse vluchten tussen Abu Dhabi en Tel Aviv.

De luchtvaartmaatschappij van Abu Dhabi, die zijn eerste vlucht naar Tel Aviv eind oktober uitvoerde, zal vanaf maart een dagelijkse vlucht uitvoeren volgens een vast schema. Bij de aankondiging van de lancering van de route zei Etihad dat het zou vliegen naar Tel Aviv, “het economische en technologische centrum van Israël.”

De luchtvaartmaatschappij zei ook dat “de lancering van vluchten volgt op de normalisatie van de diplomatieke banden tussen de twee landen en de ondertekening van de Abraham-akkoorden tussen de VAE en Israël.”

Mohammad Al Bulooki, Chief Operating Officer van Etihad Aviation Group, zei: “Het begin van lijnvluchten is een historisch moment en als luchtvaartmaatschappij bevestigt het Etihads toewijding aan groeiende kansen voor handel en toerisme, niet alleen tussen de twee landen, maar ook binnen de regio en verder.”

De luchtvaartmaatschappij vermeldt niet alleen de toeristische mogelijkheden die voor Israëliërs zijn geopend, maar ook dat de nieuwe dienst “Emiratis en inwoners van de VAE de kans zal geven om de historische bezienswaardigheden, stranden, restaurants en het nachtleven van Israël te ontdekken.”

In een video op Twitter laat de luchtvaartmaatschappij een lid van het cabinepersoneel zien dat een korte gids over Tel Aviv presenteert. In de video staat op een kleine grafische afbeelding “Tweede Tempel”, wat een poging lijkt te zijn om de rijke archeologische schatten van het land te noemen, hoewel de tempel zelf in 70 CE werd verwoest. Uren later werd de video verwijderd.

De luchtvaartmaatschappij zegt dat “vertrek gemakkelijk zal worden getimed om via Abu Dhabi verbinding te maken met belangrijke bestemmingen in het Etihad-netwerk, waaronder China, India, Thailand en Australië.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!