Israëlische Ride Vision komt met ‘s-werelds eerste allesomvattende waarschuwingssysteem voor motorfietsen

Screenshot YouTube

De in 2018 opgerichte en in Herzeliya gevestigde startup Ride Vision heeft een met AI gestuurde en met behulp van standaardcamera’s als visuele sensoren, veiligheidswaarschuwingssysteemtechnologie ontwikkeld om botsingen van motorfietsen op de weg te voorkomen.

De hardware omvat twee groothoekcamera’s die zowel aan de voor- als achterkant van het voertuig zijn gemonteerd, unieke waarschuwingsindicatoren op de spiegels en een ingebouwde rekeneenheid die de door de startup gepatenteerde algoritmen opslaat.

Foto Ride Vision

Het bedrijf zegt dat zijn gepatenteerde ‘human-machine warning interface’ (HMI) en voorspellende vision-algoritmen “rijders helpen om in realtime cruciale levensreddende beslissingen te nemen.”

“Als motorliefhebbers zijn we bij Ride Vision verheugd over het vooruitzicht van onze internationale lancering en onze samenwerking met Continental”, zegt Uri Lavi, de CEO en mede-oprichter van het bedrijf. “Dit moment is een belangrijke mijlpaal, nu we onze droom najagen om motorrijders in staat te stellen zich echt veilig te voelen terwijl ze van de rit genieten.”

Jon Medved, oprichter en CEO van OurCrowd, zei dat Ride Vision “zowel een geavanceerd product heeft voor deze enorme achtergestelde markt als het vermogen om zoveel levens te redden. Het wordt niet beter dan dit. “

“Het redden van levens en het verminderen van verkeersongevallen met behulp van technologie is altijd mijn passie geweest en de technologie van Ride Vision brengt ons dichter bij het redden van levens van rijders over de hele wereld”, zegt Christian Weber, hoofd van ADAS bij Continental, die toetreedt tot de adviesraad van Ride Vision.

Daarnaast biedt het Ride Vision systeem:

  • 360-verbeterde veiligheid : Rijders krijgen waarschuwingen voor voorwaartse aanrijding, afstand (nabijheid), dodehoek en gevaarlijke inhaalmanoeuvres via de indicatoren op hun spiegels, waardoor kostbare seconden worden bespaard die het verschil maken tussen een ongeval en veilig aankomen op hun bestemming. De afstandsmelding van Ride Vision zorgt ervoor dat berijders een veilige afstand aanhouden tot het voertuig voor hen, ongeacht de rijsnelheid, terwijl botsing waarschuwingen rekening houden met de toestand van de weg, de tijd tot een mogelijke aanrijding en de voertuigsnelheid. 
  • Ritgegevensregistratie : binnen de Ride Vision-app hebben gebruikers toegang tot ritoverzichten, die cumulatieve rapporten bevatten, inclusief totale afstand, totale waarschuwingen en maximale snelheidsgegevens. Deze gegevens kunnen worden geëxporteerd voor persoonlijk gebruik, zoals berekeningen van het brandstofverbruik of zelfs vragen over verlaging van het verzekerings-percentage. De gegevens worden op het mobiele apparaat van de motorrijder opgeslagen en worden met niemand anders gedeeld. 
  • Product roadmap : aangezien Ride Vision een technologieplatform is, zullen periodieke upgrades beschikbaar worden gesteld met nieuwe veiligheidswaarschuwingen en functies zoals de noodoproep (eCall) na een ongeval, Forward-Side Collision, Rear Collision Alerts en zelfs het maken van leuke video’s met ingebouwde rijstatistieken om te delen met vrienden. 

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!