Negen Israëlische bedrijven in de lijst met 100 die de volgende generatie van innovatie in opkomende markten leiden

Bril van Or Cam met camera voor slechthorenden en slechtzienden. Foto Or Cam

Volgens een rapport dat dinsdag is vrijgegeven door Boston Consulting Group (BCG), staan negen Israëlische bedrijven vermeld in de lijst ,met 100 “tech uitdagers” die de volgende generatie van innovatie in opkomende markten leiden.

De negen Israëlische bedrijven zijn cyberbeveiligingsbedrijf CyberArk, reclamebureau ironSource ; Landa Digital Printing ; Monday.com , een maker van platforms voor werkplekbeheer; OrCam , een maker van apparaten om blinden en slechtzienden te helpen; Payoneer , een betalingsverwerkingsbedrijf; online gokbedrijf Playtika ; SolarEdge Technologies, een maker van slimme energieoplossingen; en Wix , de maker van een populair platform voor het maken van websites.

De Israëlische bedrijven behoren tot de 100 bedrijven uit 14 landen uit alle belangrijke opkomende marktregio’s. De genoemde bedrijven zijn actief in meerdere sectoren en richten zich zowel tot bedrijven als consumenten. Meer dan de helft van de tech-uitdagers is al buiten hun thuismarkt gegroeid, en 40 procent daarvan is actief in ontwikkelde markten, aldus het rapport.

“Hoewel technologiebedrijven uit Afrika, Azië, Israël, Latijns-Amerika, Rusland, Turkije en de VAE nog niet de wereldwijde schaal van Apple of Alibaba hebben bereikt, brengen ze producten en diensten op de markt, vaak op nieuwe manieren, en groeien ze snel. zowel in omvang als in aantal, ”aldus het rapport.

“Ze vinden hun industrieën opnieuw uit en zoeken hun eigen wegen naar schaalgrootte en succes. Ze krijgen ook de aandacht van de gevestigde spelers in de grote industrie, in de technische industrie zelf en in andere industrieën, die moeten bepalen hoe ze het beste kunnen omgaan met de opkomst van deze nieuwe potentiële tegenstanders en bondgenoten. 

BCG publiceert het uitdagersrapport sinds 2006, en dit jaar concentreerde het bedrijf zich op 100 tech-uitdagers in opkomende markten.

Deze uitdagers zijn bedrijven “met de ambitie en het potentieel om de industrieën waarin ze actief zijn opnieuw uit te vinden en vorm te geven”, aldus het rapport. “Hun innovatieve vorderingen, snelle groei en groeiende mondiale posities verdienen bijzondere aandacht.”

Het rapport vermeldt verder 40 Chinese bedrijven; 17 uit India en Zuid-Azië; negen uit Israël; acht uit Zuid-Korea; acht uit Zuidoost-Azië; zes uit Midden- en Zuid-Amerika; zes uit Rusland, Oost-Europa en Centraal-Azië; drie uit Afrika; twee uit Turkije en één uit de VAE.

De tech-uitdagers hebben een gemiddelde waardering van $ 6,3 miljard, waardoor de meeste veel verder gaan dan de status van eenhoorn, aldus het rapport.

Klik hier voor het volledige rapport.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!