WIX gaat investeren in startups

Screenshot YouTube

Wix.com, de in Tel Aviv gevestigde markleider van ‘doe-het-zelf software voor webdesign’, heeft zijn eigen durfkapitaalfonds opgericht om te investeren in startups die bedrijven willen helpen een online aanwezigheid te creëren.

Wix Capital zal gaan investeren in beginnende software- en technologiebedrijven die opereren op het snijvlak van online ontwerp en ontwikkeling, commercie en bedrijfsbeheer, en AI- en automatiseringsoplossingen, zegt Wix in een persverklaring.

Hoewel het bedrijf er niet bij zei hoeveel geld het bedrijf hiervoor beschikbaar heeft gesteld, zei Lior Shemesh, financieel directeur van Wix, die de investeringsinspanningen van het fonds zal leiden: “Het is flexibel, het hangt af van de behoeften, waarbij de middelen voor de venture-tak afkomstig zullen zijn van Wix’s eigen cashflow, hoewel ook andere investeerders interesse toonden.”

Het idee is om te investeren in startups met activiteiten die zijn aangesloten bij en complementair zijn aan die van Wix en in die branches die Wix begrijpt, zei hij,waaronder beveiliging, e-commerce en betalingen. Door de investeringen kan Wix op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de markt en uiteindelijk leiden tot fusies of overnames van de meest relevante bedrijven.

De investeringsomvang zal variëren, van honderdduizenden dollars tot een paar miljoen, zei hij, waarbij Wix op zoek is naar belangen in de startups die het in staat zullen stellen impact te hebben op het bedrijf. Het investeringsbedrag en de inzet zijn afhankelijk van het bedrijf en van de relevantie van de startup, zei hij.

“We zijn niet alleen op zoek naar een uitgang”, zei hij. “We kunnen leren van de technologie, deze inpassen in ons Wix-ecosysteem, en afstemmen op de doelstellingen van het bedrijf.”

“Het Wix-team begrijpt het opbouwen van een team van wereldklasse en tegelijkertijd een sterke start-upcultuur te behouden”, aldus Shemesh in de verklaring. “De lancering van Wix Capital zal ons helpen om op de hoogte te blijven van opkomende trends in onze vakgebieden”, en biedt ondersteuning aan bedrijven die Wix zien als een groeimodel voor hun eigen bedrijf.

Wix Capital heeft al enkele investeringen gedaan voor in totaal meer dan $ 5,6 miljoen in verschillende bedrijven, waaronder Spike , dat een communicatie- en workflowtool heeft ontwikkeld en die in juni een serie A-investeringsronde van $ 8 miljoen aankondigde waaraan Wix deelnam.

Oriente , een digitaal fintech-bedrijf waarin Wix Capital heeft geïnvesteerd, biedt Wix aanvullende kennis over financiële diensten in opkomende Aziatische markten.

Een andere investering die Wix Capital heeft gedaan, is in Modalyst , een ontwikkelaar van een dropshipping-platform. Dropshipping is een methode voor het afhandelen van bestellingen waarbij bedrijven geen producten hoeven in te slaan. Het bedrijf verkoopt het product, maar het wordt verzonden door een externe leverancier. Investeringen in het bedrijf geven Wix inzicht in het snelgroeiende segment van e-commerce, aldus de verklaring.

Wix Capital investeerde ook in RestAR , een 3D- en AI-productvisualisatietool, om meer kennis te vergaren over manieren waarop verkopers en adverteerders online conversies kunnen verhogen.

De investeringen zullen niet beperkt blijven tot Israëlische startups, maar ook wereldwijde technologieën, zei hij.

Wix, wiens aandelen worden verhandeld op de Nasdaq en een marktkapitalisatie van $ 14 miljard heeft, heeft wereldwijd meer dan 182 miljoen gebruikers en meer dan 4.000 werknemers wereldwijd. Het bedrijf hoopt dat de kennis die het in de loop der jaren heeft opgedaan en de relaties die het heeft opgebouwd, kan worden doorgegeven aan andere ondernemers en oprichtende teams om hen te helpen hun startups te laten groeien, aldus de verklaring.

Het hoofdkantoor van Wix is ​​gevestigd in Tel Aviv met kantoren in Austin, Beersheba, Berlijn, Cedar Rapids, Denver, Dnipro, Dublin, Kiev, Los Angeles, Miami, New York, San Francisco, São Paulo, Tokio en Vilnius.

Verberg opmerkingen

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!