OrCam komt met gecombineerd visueel en gehoorapparaat

Het OrCam MyEye-apparaat bevestigd op een bril. Foto OrCam

De Israëlische OrCam, een fabrikant van apparaten om blinden en slechtzienden te helpen , bundelt de krachten met het Amerikaanse hoortoestelbedrijf Starkey om hun technologieën te integreren en mensen te helpen die lijden aan zowel gehoorproblemen als slechtziendheid.

Het resultaat van deze samenwerking is een enkele oplossing die Starkey’s Livio Edge op kunstmatige intelligentie gebaseerde hoortoestellen koppelt aan de draagbare OrCam MyEye-apparaten via een draadloze verbinding, waardoor zowel gehoorverbetering als audiocommunicatie van de visuele wereld met een gebruiker tegelijkertijd wordt geboden, zeiden de twee firma’s tegen de Times of Israel.

“Livio AI heeft gehoorapparaten omgevormd tot multifunctionele, verbonden gezondheidsapparaten met geïntegreerde sensoren en kunstmatige intelligentie”, zegt Achin Bhowmik, Chief Technology Officer bij Starkey. “Door AI te gebruiken, overbruggen we de kloof tussen de gehoorgezondheid van een patiënt en hun algehele gezondheid en welzijn. Deze samenwerking met het OrCam MyEye-apparaat stelt ons in staat om nog meer succes te behalen in onze zoektocht om mensen te helpen een gelukkiger en gezonder leven te leiden door de menselijke perceptie en cognitie te verbeteren en te versterken met geavanceerde technologie.”

Starkey’s Livio Edge AI-hoortoestellen combineren geluidskwaliteit en geluidsverwerking voor uitdagende luisteromgevingen. Met een dubbele tik door gebruikers, voert het ingebouwde AI-systeem van het apparaat een analyse uit van de akoestische omgeving en voert het onmiddellijk de nodige aanpassingen uit.

OrCam’s MyEye is een apparaat ter grootte van een vinger dat aan elke bril kan worden bevestigd. Met behulp van kunstmatige intelligentiesoftware kan het apparaat gedrukte en digitale tekst hardop, maar discreet, vanaf elk oppervlak in realtime lezen. Het apparaat herkent ook de gezichten van mensen, evenals consumentenproducten, kleuren en bankbiljetten.

Bij koppeling met een Livio Edge AI-hoortoestel wordt de audio van OrCam MyEye draadloos naar het hoortoestel gestreamd.

“Mensen met zowel gezichtsvermogen als gehoorverlies zijn vaak niet in staat om oplossingen te vinden die beide beperkingen effectief aanpakken”, zei OrCam’s co-CEO en mede-oprichter Amnon Shashua in de verklaring. “Deze holistische technologische benadering biedt mensen met zowel visie als gehoorverlies de mogelijkheid om onafhankelijker toegang te krijgen tot de wereld.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!