Het 22e Jerusalem Jewish Film Festival is online te bekijken

Scene uit Brusels Transit

Nog een paar dagen en dan is het zover en begint het 22e Jerusalem Jewish Film Festival, 11-22 november, georganiseerd door Jerusalem Cinematheque, waarbij alle films online zullen worden vertoond.

Dit jaar bevat het festival films over Joodse identiteit, geloof, geschiedenis, herinnering, cultuur, de Holocaust, het leven in Israël en relaties tussen Joden en mensen met een ander geloof.

De films kosten 20 shekel (5 euro) per vertoning en zullen gedurende het tiendaagse evenement online beschikbaar zijn op de website van Jerusalem Cinematheque. Alle films zijn voorzien van ondertitels in het Hebreeuws en Engels.

Het festival opent 11 november met de lokale debuutvertoning van ‘American Pickle’, een film uit 2020 met Seth Rogen in de hoofdrol als een Oost-Europese Joodse immigrant die wordt bewaard in een vat augurken en wakker wordt in het moderne New York City, waar hij probeert om in te passen met de hulp van zijn nazaat, ook gespeeld door Rogen.

Het festival omvat een vertoning en een gesprek met acteur Jesse Eisenberg over zijn rol in de film ‘Resistance’ uit 2020, een biografisch drama geschreven en geregisseerd door Jonathan Jakubowicz, geïnspireerd door het leven van Marcel Marceu, een mimespeler die zich bij het Franse verzet voegt om te redden de levens van duizenden kinderen die wees zijn geworden door de nazi’s.

Een andere film uit de Tweede Wereldoorlog is “A Call to Spy” van Lydia Dean Pilcher, over Winston Churchills inspanningen om vrouwen als spionnen te rekruteren en op te leiden.

Op het comedy-front vertoont het festival Emma Seligmans debuutfilm “Shiva Baby”, over een jonge biseksuele Joodse vrouw in een shiva waar haar oudere mannelijke minnaar en vrouwelijke middelbare schoolliefde allebei aanwezig zijn.

Het festival markeert ook 25 jaar sinds de oprichting van “Sh’Chur”, het Israëlische drama uit 1994 met Gila Almagor, Ronit Elkabetz en Hanna Azoulay-Hasfari.

‘Sh’Chur’, geschreven door Azoulay-Hasfari en geregisseerd door haar partner Shmuel Hasfari, was in 1994 de officiële Israëlische inzending voor de Academy Award voor beste buitenlandse film en bekroond met de Ophir Award voor beste film, waarin het verhaal van een jonge tiener en haar frustraties met haar Marokkaanse familie en hun traditionele manieren.

Ga voor een volledige lijst en het programma van het Jerusalem Jewish Film Festival naar de festivalpagina op de website van  Jerusalem Cinematheque .

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!