Haat tegen Joden en Israël neemt in Nederland ernstige vormen aan

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Haat tegen Joden en Israël lijkt in Nederland steeds ernstiger te worden. In een artikel op de website van het NIW met als kop ‘Een onafzienbare stroom drek‘ doet NIW redacteur Bart Schut een boekje open over de vele bedreigingen die hij en zijn collega’s dagelijks krijgen, waarbij zelfs niet wordt geschroomd bedreigingen tegen familieleden te uiten.

Zo schrijft hij o.a. : “Subtiliteit is zelden een typerende karaktereigenschap onder antisemieten. “Smoel houden, Jude,” bijt @AdmiraalHein mij toe op Twitter. @bloemkoolisgez5 meldt dat ‘Joden’ – dat woord herhaalt hij zesmaal, voor het geval ik het niet zou begrijpen – ‘varkens, apen en verachte wezens’ zijn. @AtalayAlperen vindt dat ik als NIW-journalist ‘voor de grootste bloedzuigers die er is’ [sic] werk. Andere Twitteraars rekenen mij vermeende Israëlische oorlogsmisdaden aan. Zoals @hommecorstanje, die vermoedt dat ik een ‘joods orgasme’ krijg bij luchtaanvallen op Gaza, of @tayfunaltuntash die mij vanwege de ‘moord van joodse soldaten op kinderen’ een ‘hypocriete kut’ vindt.

Ik ben het met Bart eens, ook ik ontvang dagelijks bedreigingen na tweets over Israël of over het Jodendom.

Het opvallende is dat de bedreigingen bijna altijd van anonieme mensen zijn, te laf om onder hun eigen naam te reageren.

Zoals Bart ook schreef “we kunnen een heel boek met een bloemlezing van alle verwensingen en bedreigingen samenstellen”.

Heeft dat te maken met opvoeding? Is het puur antisemitisme waarvan men vindt dat dat op sociale media kan worden geschreven? Is het Jodenhaat die altijd onder de oppervlakte sluimerde en nooit weg is geweest?

Eén ding is zeker, het aantal anti Joodse, anti Israël sociale media posts neemt schrikbarende vormen aan.

Al deze anonieme lafaards denken dat ze zich op de borst kunnen slaan voor wat ze doen, ik vind ze zielige figuren die schijnbaar geen ander doel in het leven hebben om anderen te bedreigen “omdat dat valt onder vrijheid van meningsuiting”.

Ik heb zelf inmiddels ruim 1100 van deze lafaards op Twitter geblokt, soms gaat dat met tientallen per dag.

Opvallend is dat de Nederlandse regering geen serieuze stappen neemt om hier tegen op te treden, mogelijk er van uitgaande dat Twitter, Facebook en Instagram dat wel zullen doen als die vinden dat een post te ver gaat.

Ook de Nederlandse politie doet weinig of niets hier tegen, als je al aangifte kunt doen duurt het soms meer dan een jaar voordat daar iets aan wordt gedaan, al er al iets aan wordt gedaan.

Ik wil dit tegen al die Jodenhaters en antisemieten zeggen “jullie anonieme lafaards zorgen ervoor dat de mensen die over Israël en Jodendom schrijven zich alleen maar gesterkt voelen in hun taak om hun lezers de waarheid te laten zien en zij zijn zeker niet van plan daarmee te stoppen”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)