Opperbevelhebber IDF bezoekt troepen langs grens met Libanon

Luitenant-generaal Aviv Kohavi (R). Foto IDF woordvoerders eenheid

Zondag bezocht de chef van de generale staf, luitenant-generaal Aviv Kohavi, de 210e divisie en heeft een situatiebeoordeling gehouden met de bevelvoerende officieren van het noordelijke commando.

De chef van de generale staf toerde door de sector en sprak met de commandanten en troepen over het belang van de paraatheid van de troepenmacht aan het Syrische front bij eventuele ontwikkelingen. Hij merkt op dat het weliswaar routinematig opereert, maar dat het van cruciaal belang is om bewust te blijven van mogelijke ontwikkelingen in de regio.

Kohavi zei na afloop : “Ik kwam hier om de huidige veiligheidstoestand te evalueren, met de nadruk op de aanwezigheid van Iran in Syrië, en ook om iedereen te bedanken die betrokken was bij de precieze en succesvolle operatie tien dagen geleden, waarbij de explosieven bij de grens werden gevonden en onschadelijk gemaakt, en de daaropvolgende aanval in Syrië op Iraanse en Syrische doelen.

“Onze boodschap is duidelijk: we zullen zo krachtig als nodig blijven optreden tegen de Iraanse aanwezigheid in Syrië, en we zullen volledig voorbereid blijven op elke uiting van agressie tegen ons.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)