Palestijnen dreigen Israël – “Of we krijgen Palestina, of een vuur zal generatie na generatie branden”

Foto PMW

Bewerend dat de VS en Israël van plan zijn het Midden-Oosten te “herontwerpen” door middel van “normalisatie” en het vredesplan van de Amerikaanse president Trump, dreigde de Palestijnse Autoriteit (PA) in een hoofdartikel in haar officiële dagblad met “anarchie, geweld en instabiliteit”. De PA haalde uit naar de Arabische staten die onlangs vredesakkoorden met Israël hebben ondertekend, terwijl ze verklaarde dat “een vuur generatie na generatie zal branden ” tenzij de PA “Palestina” krijgt:

“Laat de Amerikaanse regering en degenen die haar bieden niet misleid worden dat het mogelijk is om het sterke Palestijnse aantal uit de vergelijking van het conflict te wissen, hetzij door alternatieven (!!) [haakjes in de bron] of op andere manieren. Dit komt omdat de optie ‘Ik neem mijn vijanden met mij neer’ een Palestijnse optie blijft waarover geen onenigheid bestaat, als de strijd een strijd op leven of dood wordt. De betekenis van ‘ik neem mijn vijanden met mij mee’ zal alleen als volgt zijn: ofwel vrede voor iedereen, ofwel anarchie, geweld en instabiliteit. We hebben altijd benadrukt, en we benadrukken nog steeds: ‘Of [we krijgen] Palestina, of een vuur [zal] generatie na generatie [branden].’ ” [Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida editorial, 13 oktober 2020]

De PA definieert “Palestina” als de gehele staat Israël – ongeacht hun beweringen aan de internationale gemeenschap dat ze alleen geïnteresseerd zijn in de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem. Dit is vele malen gedocumenteerd door Palestinian Media Watch en werd onlangs herhaald door de ‘adviseur voor religieuze zaken van PA-voorzitter Abbas, die ook de hoogste Shari’ah-rechter van de PA is, Mahmoud Al-Habbash, die kaarten van het Britse Mandaat Palestina plaatste met de tekst:

“Het heette Palestina, het heet Palestina, en het zal Palestina heten totdat de belofte van Allah arriveert” [Facebook-pagina van Mahmoud Al-Habbash, 19 september 2020]

“Totdat de belofte van Allah komt” verwijst blijkbaar naar Al-Habbash’s interpretatie van “de laatste belofte”, zie onderstaande opmerking:

Tekst linksboven op de afbeelding in het Arabisch en Engels: “De gouvernementenafdeling van het [Britse mandaat] in Palestina vóór 1948”
Tekst rechtsonder op de afbeelding: “Palestinian National Information Centre – PNIC
Palestijns [officieel PA] nieuws- en informatiebureau WAFA”

Leider van de PA / Fatah-oppositie tegen de Arabische vredesverdragen met Israël, is Shadi Mattour, secretaris-generaal van de Fatah-afdeling in Jeruzalem, en hij is boos over het vooruitzicht dat een delegatie uit de VAE de Al-Aqsa-moskee zou bezoeken, wat hij ‘een aanval op alle Arabieren’ noemde. en islamitische waarden en een buitensporige slag voor de Arabische principes. ” Evenzo noemde hij dergelijke bezoeken van Arabische staten “invasies” en dreigde hij dat ze op “verzet” zouden stuiten:

“Elk bezoek aan Jeruzalem dat niet wordt uitgevoerd in samenwerking met de Jordaanse en Palestijnse Waqfs , en de nationale Palestijnse en Jordaanse autoriteiten, komt neer op een invasie en niet op een bezoek, en het zal op weerstand stuiten van al degenen die bij het land en de nationale principes. “ [Donia Al-Watan, onafhankelijk Palestijns persbureau, 18 oktober 2020]

Mattour voorspelde dat Israël zal ophouden te bestaan, evenals “elke bezetting die dit heilige land heeft gepasseerd”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)