Ouderen hoeven deze hightech monitor niet te dragen, maar worden wel beschermd

Screenshot video

Het ideaal voor iedere bejaarde is om zelfstandig thuis te blijven wonen, maar een val of ander incident kan alles in een oogwenk veranderen.

De draagbare “paniekknopen” die eind jaren tachtig werden geïntroduceerd, waren al een grote stap vooruit. Maar ze werken alleen als mensen ze ook echt dragen en dan in geval van nood ook bij de knop kunnen. Tegenwoordig zijn er passieve wearables die een val automatisch detecteren, en camerabewakingssystemen om de veiligheid van ouderen te bewaken.

Rafi Zack, met een carrière van 30 jaar in de halfgeleider- en draadloze communicatie achter de rug, besloot een beter alternatief te zoeken.

“Mensen zijn niet vastbesloten om 24/7 gadgets te dragen, en cameragestuurde systemen zijn een inbreuk op de privacy”, benadrukt hij.

“Het meest uitdagende aspect is het vallen, want hoe snel kun je een val detecteren? Dat is van belang omdat de medische situatie snel verslechtert. Soms blijven mensen lang op de grond liggen. We moesten uitzoeken hoe we dat probleem konden oplossen.”

Zack is medeoprichter, CEO en vice-president van R&D bij EchoCareTechnologies, dat de ECHO (Elderly Care Home Observer) heeft ontwikkeld, een met de cloud verbonden monitor op basis van radartechnologie en machine learning.

Het apparaat van Zack detecteert vallen, ademnood, verdrinking in een badkuip en andere gevaarlijke gebeurtenissen. Het waarschuwt voor mogelijke verslechtering van de gezondheid door continu de locatie, houding, beweging en ademhaling van de persoon te bewaken en te analyseren.

Omdat de radar door muren heen kijkt, kan één ECHO-eenheid die aan het plafond of de muur is geïnstalleerd, één persoon (of twee personen in een toekomstige versie) monitoren in een standaard appartement in een seniorenwoning.

EchoCare heeft het apparaat getest in de Verenigde Staten, Japan, Australië en Israël, terwijl de ECHO in 2019 is gecertificeerd in Japan.

“Japan heeft de meest vergrijzende bevolking ter wereld en ze willen geen buitenlandse zorgverleners, dus het is een wereldwijde bètatestsite voor verouderende technologie”, legt Zack uit.

De Japanse ECHOtrials werden uitgevoerd in samenwerking met SMK, een fabrikant van componenten voor telecommunicatie en elektronische apparatuur. De badkamers waren de belangrijkste testruimte, en niet zonder reden, omdat er jaarlijks ongeveer 17.000 dodelijke ongevallen in badkamers gebeuren”, aldus Tetsuo Hara, directeur van SMK en Executive Vice President.

“Badkamermakers, thuisbeveiligingsserviceproviders en verpleeghuizen zijn zeer geïnteresseerd in de oplossing van EchoCare,” zei Hara. de badkuip.”

In Australië heeft de in Melbourne gevestigde zorgverlener Lifeview ECHO getest in een aantal van de bejaardentehuizen van het bedrijf, en is nu van plan het apparaat in al zijn gebouwen in te zetten.

Bovendien is ECHO in verschillende Israëlische Covid-19-afdelingen en afdelingen interne geneeskunde geïnstalleerd.

“Covid-19 heeft de behoefte aan oplossingen zoals het ECHO-systeem benadrukt”, zegt Zack.

“In maart begon het Israëlische Ministerie van Defensie te zoeken naar technologieën voor gebruik in ziekenhuizen voor ademhalingsbewaking op afstand in de Eerste Hulp – om te zien of de patiënt waarschijnlijk Covid had – en voor patiënten op Covid-19-afdelingen waar het personeel de kamer niet kan betreden alle tijden. Het moest elk uur de ademhalingsfrequentie meten, het moest niet draagbaar zijn om besmetting van het apparaat te voorkomen en het moest de badkamer bedekken. Ons systeem doet dat allemaal. “

Nadat de apparaten in één ziekenhuis waren geïnstalleerd, realiseerde het personeel zich dat het nuttig zou kunnen zijn voor het bewaken van elke patiënt met interne geneeskunde die constante ademhaling en bewegingsbewaking nodig heeft.

EchoCare ontwerpt units voor thuis en voor ziekenhuizen met een iets andere functionaliteit. Met een richtprijs van € 425 zouden de apparaten worden verkocht aan zorginstellingen of thuiszorgoperators op afstand, niet rechtstreeks aan klanten.

De thuisversie is bedoeld voor alleenwonende senioren, zegt Zack.

“Elke drie seconden genereert het systeem een ​​’menselijke toestand’ die naar de AI- en machine-learning-engine gaat om te beslissen of er een noodgeval is – bijvoorbeeld de persoon die op de grond ligt en begint te hyperventileren – of een verandering in de ademhaling, slaap of gang die een medisch incident kan veroorzaken of aangeven. Het apparaat heeft verschillende signaalverwerkingslagen boven de radar hardware om de situatie te beoordelen. “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)