Studenten uit Dimona ontwikkelen “Read my Lips” mondkapje voor slechthorenden

Het speciaal ontworpen ‘Read My Lips’-mondkapje. Foto BGU universiteit

We zijn er zo langzamerhand allemaal aangewend, het dragen van een mondkapje is het ‘nieuwe normaal’ geworden. Niet alleen in Israël maar ook in de meeste andere landen. Echter een mondkapje is een groot probleem voor slechthorenden die afhankelijk zijn van liplezen om met anderen te communiceren.

Doctoraatsstudente Carolina Tannenbaum-Baruchi van de School of Public Health van de Ben-Gurion Universiteit van de Negev en een onderzoeker voor het Center for Emergency Preparedness and Disaster Response hebben de krachten gebundeld met Maayan Levin, mentor van het robotica-team “Roboactive # 2096” van de middelbare school van Dimona om dit dilemma op te lossen.

De oplossing? Het “Read My Lips” mondkapje, een transparant mondkapje dat niet beslaat.

In tegenstelling tot veel andere mondkapjes, kan de persoon die het draagt ​​gemakkelijk ademen zonder dat de ademdamp zich ophoopt in het mondkapje.

Tannenbaum-Baruchi, wiens ouders doof zijn, heeft haar onderzoek gewijd aan het verbeteren van de levens van de dove en slechthorende gemeenschap in Israël. Onder leiding van professoren dr. Limor Aaronson-Daniel en Paula Feder-Bobbis, doet ze al jaren onderzoek naar mensen met gehoorproblemen in noodsituaties.

Het roboticateam “Robactive # 2096” van de Zinman Darca High School in Dimona ontwikkelde het mondkapje volgens de onderzoeksinzichten van Tannenbaum-Baruchi met behulp van hun 3D-printers.

“In de afgelopen drie weken hebben we het mondkapje vanuit huis gepland, ontwikkeld en gemaakt met de hulp van 3D-printers”, legt Maayan Levin uit. “Het resultaat – het eerste mondkapje in zijn soort. Het is herbruikbaar, wasbaar, het kan worden gesteriliseerd, en is gemakkelijk om te ademen. Het is aan de voorkant transparant om liplezen mogelijk te maken en is ontworpen om niet te beslaan door de adem van mensen. Bovendien is hij comfortabel en betaalbaar. “

De mondkapjes worden gegeven aan slechthorenden en medische teams voor deze gemeenschap. De groep is op zoek naar productie- en financieringspartners om het mondkapje in massa te produceren. Het project werd uitgevoerd onder auspiciën van de BGU Coronavirus Task Force.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!