Deze 9 nieuwe Israëlische tv-programma’s wil je niet missen

Shtishel. Screenshot YouTube

De afgelopen maanden hebben vast en zeker gezorgd dat er een diepe kuil in de bank is gekomen door het vele tv kijken tijdens het gedwongen thuiszitten vanwege de coronavirus pandemie. Tv kijken is gelukkig een van de weinige activiteiten waarvan de mensheid weet dat die nog niet is beïnvloed door Covid-19.

Om al dit loungen veel leuker te maken, willen we u, in samenwerking met ISRAEL21C, de beste Israëlische tv-programma’s aanbevelen – sommige zijn nu al te zien, sommige in de nabije toekomst.

Dus maak het je gemakkelijk en ga genieten.

Nu al te zien

Teheran

Ongetwijfeld de hitshow van de Israëlische tv dit jaar, Teheran, is serieus leuk maar ook spannend. De serie van acht afleveringen vertelt het verhaal van een jonge in Iran geboren Israëlische hacker die door de Mossad is teruggestuurd naar haar geboorteplaats om een ​​kernreactor uit te schakelen. Haar plannen lopen echter mis en ze zit vast in de Islamitische Republiek. Spannende avonturen, veel actie en een prachtige mix van Engels, Hebreeuws en Perzisch op je scherm. Nu beschikbaar op Apple TV +, is dit echt een geweldige manier om uw avond door te brengen.

Our Boys

Als u van realiteit houdt, hoeft u niet verder te zoeken. De Our Boys- serie van HBO is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de ontvoering en moord op de Arabische tiener Mohammed Abu Khdeir in 2014, waarbij de aandacht pijnlijk werd gericht op het verdriet van zijn familie, de verdachten en het onderzoek van de zaak, allemaal tegen de achtergrond van de eerdere ontvoering en moord van drie Joodse tieners. De show veroorzaakte nogal wat opschudding toen deze voor het eerst werd uitgezonden in Israël voordat hij 14 Israëlische Academie voor Film en Televisie won. Een absolute aanrader.

FAUDA

Net als de rest van de wereld kunnen we gewoon geen genoeg krijgen van Fauda en zijn we heel blij dat seizoen 3 beschikbaar is op Netflix. De show speelt zich af in de Gazastrook en toont opnieuw de huiveringwekkende verhalen van Doron Kavillio en zijn contraterrorisme maatjes terwijl ze proberen een verschrikkelijk misgelopen operatie recht te zetten. We willen het verhaal niet verraden, dus ga gewoon kijken.

Hashoter Hatov

Met een ongebruikelijke Hebreeuwse titel op Netflix, is Hashoter Hatov ( The Good Cop ) een leuke politiekomedie die zo Israëlisch is als maar kan. Het vertelt het verhaal van Danny Konfino, een politieagent die bij zijn ouders woont nadat zijn vriendin een affaire heeft gekregen met een andere vrouw, en onderweg licht werpt op de kleine kantoorpolitiek, gecompliceerde relaties en de wendingen van het leven. Perfect voor een pandemie-tijdperk, en je gaat met een blij gevoel de nacht in.

Autonomies

Dit dystopisch drama, beschikbaar op Amazon Topic, toont een alternatief, hedendaags Israël waarin een ultraorthodoxe autonomie in Jeruzalem is afgebroken. Het wordt ingewikkeld wanneer een smokkelaar de opdracht krijgt om een ​​meisje uit haar seculiere leven terug te ontvoeren naar haar religieuze ouders, wat tot vijandigheid en strijd leidt. Met een geweldige cast met enkele van de meest geliefde artiesten van het land, is deze show zo Israëlisch als maar kan.

The Spy

Ja, we weten dat The Spy strikt genomen geen Israëlisch tv-programma is. Maar dat is alleen strikt genomen. De populaire Netflix-show is niet alleen geschreven en geregisseerd door de Israëlische producer Gideon Raff ( Homeland ) en met de (ere-Israëlische) Sacha Baron Cohen in de hoofdrol, maar het vertelt ook het ongelooflijke, echte Israëlische verhaal van Mossad-agent Eli Cohen, ‘onze man in Damascus.’ Als je het nog niet hebt gezien, raden we je ten zeerste aan dit te doen.

Binnenkort te zien

Valley of Tears

Valley of Tears is net in première gegaan in Israël en heeft een enorme interesse in het buitenland – het werd bijna onmiddellijk opgepikt door HBO Max, dat het naar verluidt als een HBO-origineel op een nog onbekende datum zal uitbrengen.

De serie, de duurste die ooit in Israël is gemaakt, toont de persoonlijke verhalen en ervaringen van drie groepen soldaten in de frontlinie van de Yom Kippoer-oorlog van 1973. Hoewel het geen documentaire is en niet geheel historisch accuraat is, is het niettemin een adembenemende kans om meer te weten te komen over een van de meest pijnlijke episodes in het verleden van Israël. Er gaan geruchten dat Netflix het mogelijk in 2021 zal gaan uitzenden.

Shtisel, seizoen 3

Fans van Shtisel , nog even volhouden! De immens populaire show over het ingewikkelde leven van een ultraorthodoxe familie uit Jeruzalem is vijf jaar na de uitzending van seizoen 2 terug. Het zal ergens in 2021 op Netflix te verschijnen (nog een reden waarom we blij zijn dat 2020 eindigt), het werd opgenomen midden in de coronavirus-crisis. We zijn meer dan opgewonden.

Losing Alice

Losing Alice , door Apple TV + aangeprezen als een neo-noir psychologische thriller, vertelt het verhaal van Alice (gespeeld door de magnifieke Ayelet Zurer, die ook in het eerste seizoen van Shtisel zat ), een filmregisseur die een moeder werd die op reis gaat voor kracht en succes na een toevallige ontmoeting met een jonge scenarioschrijver. Het wordt zeer binnenkort op Apple TV + uitgezonden en het is veelbelovend voor diegenen die zich geen kippenvelvrije winternacht kunnen voorstellen. Genieten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)