Palestijnse kinderen wordt geleerd dat ze ‘vluchtelingen zijn die terugkeren naar hun door Joden gestolen land’

Kaart van ‘Palestina’ . Screenshot YouTube

Palestijnse kinderen die ruim 70 jaar na de oprichting van Israël in 1948 en decennia na de Oslo-akkoorden zijn geboren, worden door de Palestijnse Autoriteit (PA) opgevoed om zichzelf voor te stellen als inwoners van de steden die ‘door de Joden zijn gestolen’ en als ‘vluchtelingen’ die tijdelijk in de Palestijnse gebieden wonen.  Ze worden opgevoed met de overtuiging dat ze in de toekomst “Palestina zullen bevrijden” en zullen leven in een wereld zonder Israël.

Dit werd duidelijk gemaakt in een kinderprogramma  op de officiële PA-tv genaamd A Child and a Refugee Camp. Palestijnse kinderen werd geleerd, door de woorden van een 12-jarige jongen, zichzelf te zien als lijdende slachtoffers van “de Joden” – niet “de Israëli’s” die helemaal niet genoemd werden. De kinderen werd echter geleerd dat dit slechts een toestand van tijdelijk lijden is, omdat hun “terugkeer” naar “Palestina” – dat wil zeggen heel Israël – verzekerd is.

De 12-jarige jongen werd geïnterviewd over zijn ‘verlangen’ naar Lod – een Israëlische stad. Hij vertelde de tv-presentator dat hij droomt van de luchthaven die “verjoodst was en Ben Gurion Airport werd genoemd”, door wat hij “de bezetter” noemt – de Palestijnse term voor de hele staat Israël. Ten slotte sprak de 12-jarige zijn hoop en vertrouwen uit dat “morgen” de Palestijnen “zullen terugkeren en Palestina zullen bevrijden”:

Tekst op scherm: “Ik kom zeker terug”

Walaa Al-Battat, de officiële presentator voor kinderen van PA TV : “Lod (dwz een Israëlische stad) is een van de oude steden van Palestina – 38 km ten noordwesten van Jeruzalem, 16 km ten zuidoosten van Jaffa.”

Bijschrift: PA-kaart van “Palestina” die Israël vervangt

Gastheer: “Abd Al-Rahman Baba is een 12-jarig kind uit Lod. Hij woont tijdelijk in het vluchtelingenkamp Al-Amari, omdat hij terugkeert naar Lod. Lod zit in hem, en zijn verlangen is daar. “

Abd Al-Rahman Baba: “De Joden hebben ons land van ons gestolen, en ik wacht al 12 jaar, mijn vader 40 jaar, en mijn grootvader 70 jaar … De Joden namen ons land met geweld in beslag en vestigden ons in de [vluchtelingen kampen. Ik hoop terug te keren naar Lod, mijn stad … “

Gastheer: “Heb je het gevoel dat we morgen terugkomen?”

Abd Al-Rahman Baba: “Ja. Ik voel dat ik morgen zal terugkeren en Palestina zal bevrijden … Elke dag, elke minuut en elk jaar stel ik me voor dat ik in Lod ben … Ik stel me voor dat ik speel met mijn vrienden, mijn buren, in onze achtertuin. Ik stel me ons huis voor, hoe het zal zijn … Ik stel me de luchthaven van Lod voor die de bezetting (dwz Israël) judaiseerde en “Ben Gurion” noemde … Natuurlijk zullen we terugkeren en in die huizen wonen. “

Gastheer: “Dit is de Palestijnse vluchtelingkind … Er is geen vervanging voor de terugkeer. Niets zal hen het vaderland doen vergeten waaruit ze zijn verdreven. “ [Officiële PA-tv, Een kind en een vluchtelingenkamp , 3 november 2020]

De kaart van “Palestina” in de uitzending geeft een verkeerde voorstelling van de volgende Israëlische steden en plaatsen zoals in “Palestina”: de Galilea, de Negev-woestijn, Safed, Tiberias, Nazareth, Beit Shean, Jaffa, Lod, Ramle, Beer Sheva en Jeruzalem .

Palestinian Media Watch heeft onthuld dat de PA er alles aan doet om de identiteit van vluchtelingen voor Palestijnen, en in het bijzonder voor kinderen, te behouden.

De populaire kindergastheer Walaa Al-Battat leert haar jonge kijkers als beleid dat het slechts een kwestie van tijd is voordat ” we terugkeren naar ons land ” en dat Israël zal eindigen. Eerder deze maand zei ze tegen kinderen “Als Allah het wil, zal op een dag ons hele land naar ons terugkeren “:

Officiële PA-tv-presentator Walaa Al-Battat: “Jeruzalem was erg belangrijk en het doel van onze leider het symbool Yasser Arafat. De kinderen verklaren met het [vorige] lied hun aandringen op hun aanwezigheid op hun aanwezigheid in Jeruzalem, het herstel van heel Jeruzalem. , en als Allah het wil, de bevrijding van Jeruzalem van de bezetting. Als Allah het wil, op een dag, mijn kinderen, vrienden, zal ons hele land naar ons terugkeren … als Allah het wil, gaan we door op hetzelfde pad [van Arafat], mijn vrienden, totdat we herstel ons land. ” [Officiële PA-tv, 14 november 2020]

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)