Lid koninklijke familie van de VAE koopt 50% van voetbalclub Beitar Jerusalem

Beitar Jerusalem-eigenaar Moshe Hogeg (M) met UAE-lid van de koninklijke familie, Sheikh Hamad bin Khalifa Al Nahyan (R), die de helft van het team kocht. Foto Beitar Jerusalem<br />

Sheikh Hamad bin Khalifa Al Nahyan, lid van de koninklijke familie van de Verenigde Arabische Emiraten, koopt 50% van de voetbalclub Beitar Jerusalem.

Volgens het persbericht van de voetbalclub heeft sjeik Hamad bin Khalifa Al Nahyan 50 procent van de aandelen gekocht en zal hij het komende 10 jaar 300 miljoen shekel (75 miljoen euro) investeren in het team van Beitar Jerusalem.

De geldinjectie zal worden gebruikt voor investeringen in infrastructuur, jeugd en het werven van potentiële spelers. Er zal ook een nieuwe raad van bestuur worden gevormd voor de groep, waartoe ook de zoon van de sjeik, Muhammad bin Hamed bin Khalifa, zal behoren.

Ondertekening van de overeenkomst. Foto Beitar Jerusalem

Beitar Jerusalem noemt de overeenkomst ‘historisch’. Het partnerschap komt drie maanden nadat Israël en de Verenigde Arabische Emiraten diplomatieke banden hebben gesloten.

In een verklaring op de officiële website van de voetbalclub werd de sjeik uit de VAE aangehaald als verwijzend naar Jeruzalem als de hoofdstad van Israël.

“Ik ben ontroerd om een partner te worden in zo’n gewaardeerde club, en in zo’n stad, de hoofdstad van Israël en een van de heiligste steden ter wereld”, zei bin Khalifa. “Ik heb veel gehoord over de veranderingen die de club ondergaat en hoe deze wordt beheerd, en ik neem daar graag aan deel.”

Beitar, een van de beste voetbalteams van Israël is de enige club in de Israëlische competitie die nog nooit een Arabische speler heeft gehad. Bestuursleden van het team hebben in het verleden aangegeven dat het om onofficieel beleid gaat.

Het team heeft de afgelopen jaren geprobeerd zijn imago te veranderen, nadat het in 2018 was gekocht door hightech ondernemer Moshe Hogeg, en ontving in 2017 een onderscheiding van president Reuven Rivlin voor zijn inspanningen om racisme aan te pakken en voor het aanzienlijk verminderen van het aantal racistische gezangen tijdens de wedstrijden.

Bin Khalifa zei dat zijn investering ‘de vruchten van vrede en broederschap tussen de naties’ vertegenwoordigde en zei dat de stap verder ‘mensen samen zou brengen door middel van sport’.

“Samen zullen we een team samenstellen dat het hoogste zal nastreven en het verst mogelijke gaat … Yalla, Beitar!” hij voegde toe.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)