TEVA bereidt zich voor op distributie van het coronavirus vaccin in Israël

Ter illustratie. Foto Pfizer

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. een onderdeel van Teva Israel-SLE heeft een exclusieve overeenkomst getekend met de staat om Covid-19-vaccinaties in Israël te distribueren. Teva Israel-SLA kan partners zoeken om te helpen bij de uitvoering van het landelijke vaccinatieprogramma, zo blijkt uit een interview in het financiële dagblad Globes. De eerste 100.000 vaccins zullen donderdag arriveren en gelden als een testcase voor vervoer en opslag.

De CEO van Teva Israel SLA Yossi Ofek vertelde “Globes” dat het bedrijf klaar is om de komende weken te beginnen met het distribueren van vaccins tegen Covid-19 van Pfizer en Moderna in Israël. Hij zei: “We wachten op het groene licht en de mogelijkheid dat hier binnen enkele weken miljoenen vaccins zullen aankomen. Het zou zelfs kunnen dat Israël na de VS de eerste plaats zal zijn die de vaccins zal ontvangen voor een groot deel van de bevolking, zelfs vóór Groot-Brittannië.”

“Teva is enkele weken geleden geselecteerd voor de taak. Maar sinds de aankondiging zullen de vaccins in grotere aantallen aankomen dan verwacht. We hebben het logistieke centrum van Teva SLA in Shoham en het centrum van Teva in Kfar Saba in gereedheid gebracht en versterkt. Op beide locaties zijn er al diepvriezers die de vaccins van Pfizer kunnen koelen tot -70 ° C, en we zijn bezig om meer diepvriezers te krijgen, zodat we binnen enkele weken drie miljoen vaccinaties bij deze temperatuur kunnen opslaan. De vaccins van Moderna worden op een minder lage temperatuur gehouden en kunnen vandaag al ontvangen worden. “

Hij voegde eraan toe: “Dit is iets dat we nog nooit eerder op dit gebied hebben meegemaakt. We hebben in het land methoden ontwikkeld om ermee om te gaan, vanaf het moment dat het vliegtuig de fabriek verlaat. Het proces is erg ingewikkeld en moet 100% succesvol zijn. “

De vaccins zullen Shoham bereiken in speciale pakketten met droogijs en worden verdeeld in miniverpakkingen van 970 vaccinatieshots in elk minipakket. Als het pakket landt, controleren we de temperatuurthermometer om er zeker van te zijn dat het vaccin tot nu toe op de vereiste temperatuur is gehouden. We ontkoppelen de Pfizer GPS en voegen Teva’s GPS toe. We breken het grote pakket op in miniverpakkingen die nog steeds ingevroren worden bewaard. “

Het plan is om deze minipakketten te distribueren naar honderden eindpunten van ziekenfondsen, verzorgingstehuizen en misschien ook andere instellingen. Op de eindpunten neemt het gezondheidsfonds de verantwoordelijkheid voor het pakket maar dit alles hoeft niet al bij diepvriestemperaturen maar vanaf het moment dat het min-pakket uit de vriezer komt kan het op de klassieke temperatuur bewaard worden voor vaccinaties van 2-8 ° C gedurende maximaal vijf dagen.

Dus als het gezondheidsfonds verantwoordelijk is voor het proces gedurende vijf dagen, zullen er op elk eindpunt 970 mensen zijn die het vaccin kunnen krijgen?

“970 voor elk pakket en mogelijk veel meer dan dat. Uit onze ervaring weten de ziekenfondsen hoe ze dit moeten doen.”

Dus het doel is om het vaccin zo dicht mogelijk bij de mensen die gevaccineerd worden te brengen in plaats van ze naar het vaccin te laten reizen?

“Ja, dat is absoluut het plan. Of de gezondheidsfondsen alleen verantwoordelijk zullen zijn voor het proces of dat in sommige gevallen andere instanties zullen worden gemobiliseerd, dat is een beslissing voor het ministerie van Volksgezondheid. We weten niets over welke van de verschillende onderdelen van de bevolking voorrang krijgen voor het vaccin. “

Hoe zit het met wettelijke aansprakelijkheid?

“We zijn verantwoordelijk voor elk defect in het product gedurende de periode dat het in onze handen is. Wat betreft de verantwoordelijkheid voor het product zelf, voor de werkzaamheid en veiligheid ervan, deze maken deel uit van overeenkomsten tussen Israël en Pfizer en Moderna, waarin we niet betrokken.”

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid wacht op goedkeuring van het vaccin door de Amerikaanse FDA voordat het de de Israëlische bevolking gaat vaccineren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)