Nieuw record coronabesmettingen in Israël

Ter illustratie. Foto MDA

Nadat de Israëlische regering op maandagavond heeft besloten tot het instellen van een avondklok, maakte het ministerie van Volksgezondheid op dinsdagmorgen bekend dat in de afgelopen 24 uur in Israël 1837 nieuwe coronabesmettingen zijn geteld.

Het aantal van 1837 nieuwe besmettingen in 24 uur is het hoogste sinds 10 oktober. Het totale aantal besmettingen sinds het begin van de coronapandemie staat nu op 347.331 in Israël.

Maandag werden er 65.523 mensen op het virus getest waarvan 2,8% positief teste, een stijging ten opzichte van vorige week, toen dat cijfer gemiddeld dichter bij 2% lag.

Er zijn nu 13.949 mensen met een actieve coronavirus besmetting in Israël. Daarvan verkeren er 315 in ernstige toestand, waarvan 107 zijn aangesloten op beademingsapparatuur. Het dodental staat op 2924.

Bij de aankondiging van het invoeren van een avondklok werd gezegd dat als het aantal besmettingen op 20 december hoger is dan 3500, de beperkingen aanzienlijk zullen worden aangescherpt, en alle winkels en andere bedrijven die klanten accepteren moeten sluiten.

Mochten de besmettingen blijven toenemen, met een maximum van 4500 per dag op 2 januari, dan zal Israël volgens het plan voor de derde keer landelijk worden afgesloten, volgens berichten in de Hebreeuwse media.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)