Palestijnse autoriteit verheerlijkt Arafat als “man van oorlog”

Screenshot YouTube

Vrede blijft iets moeilijks voor de leiders van de Palestijnse Autoriteit (PA). Hoewel de voormalige PLO / PA Chairman Yasser Arafat in 1993 het vredesakkoord van Oslo-akkoorden ondertekende met de toenmalige Israëlische premier Yitzhak Rabin en de toenmalige Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Shimon Peres, en later samen met de twee Israëli’s de Nobelprijs voor de vrede ontving, benadrukt de PA dit nooit. In feite lijkt het erop dat dit opzettelijk wordt genegeerd.

In plaats daarvan wil de PA onvermurwbaar dat de Palestijnen Arafat als een “man van oorlog” bewonderen.

Op de verjaardag van zijn dood op 11 november, zond de PA delen van Arafat’s toespraken opnieuw uit, waaronder zijn oproep aan de Palestijnen om te sterven als “Martelaren” voor “Palestina”, en om “dit bloed” over het land te verspreiden … met verbranding. en met vuur “:

Voormalig PLO / PA-voorzitter Yasser Arafat: “Denk je dat het bloed van Abu Jihad en de moord op Abu Jihad de revolutie kan stoppen? Of dat de moord op Yasser Arafat de revolutie kan stoppen? Nee! Jullie houden jezelf voor de gek, en dit bloed zal zich verspreiden over het land zoals het zich heeft verspreid over het Palestijnse land – met verbranding en met vuur …
Miljoenen martelaren marcheren naar Jeruzalem, miljoenen martelaren marcheren naar Jeruzalem. “
[Officiële PA-tv, 10 november (tweemaal), 11 (tweemaal), 2020]

Deze boodschap werd ook herhaald door PA-functionarissen, zoals bijvoorbeeld door de districtsgouverneur van Jeruzalem Adnan Ghaith, die ook de slogan van Arafat herhaalde waarin werd opgeroepen tot martelaarschap: “Miljoenen martelaren trekken naar Jeruzalem.” Ghaith zei dat deze ideologie gevolgd zou moeten worden totdat het Palestijnse volk “zijn vaste en wettelijke rechten bereikt om het land te bevrijden”:

“Op de 16e herdenking van de dood van leider, symbool en oprichter Yasser Arafat zei de districtsgouverneur van Jeruzalem Adnan Ghaith … dat wijlen [Arafat] het gezegde ‘Miljoenen martelaren marcheren naar Jeruzalem’ zou herhalen in een duidelijke en ondubbelzinnige teken dat het pad naar Jeruzalem geplaveid is met offers en doorgaat totdat ons volk zijn vaste en wettelijke rechten zal bereiken om het land en de mensen te bevrijden en om een ​​onafhankelijke Palestijnse staat op te richten waarvan de hoofdstad Jeruzalem is.” [Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida, 14 november 2020]

Voor Palestijnen betekent de term “bevrijding van het land” heel “Palestina” inclusief de hele staat Israël. Dit werd opnieuw duidelijk gemaakt in een recent kinderprogramma op officiële PA TV. Terwijl hij een shirt droeg met de PA-kaart van “Palestina” die heel Israël en de PA-gebieden omvat, leerde de populaire gastvrouw de kinderen dat “als Allah het wil, op een dag zal ons hele land naar ons terugkeren”:

Voor Palestijnen betekent de term “bevrijding van het land” heel “Palestina” inclusief de hele staat Israël. Dit werd opnieuw duidelijk gemaakt in een recent kinderprogramma op officiële PA TV. Terwijl zij een shirt droeg met de PA-kaart van “Palestina” die heel Israël en de PA-gebieden omvat, leerde de populaire gastvrouw de kinderen dat “als Allah het wil, op een dag zal ons hele land naar ons terugkeren”:

Officiële PA-tv-presentator Walaa Al-Battat: “Jeruzalem was erg belangrijk en het doel van onze leider het symbool Yasser Arafat. De kinderen verklaren met het [vorige] lied hun aandringen op hun aanwezigheid in Jeruzalem, het herstel van heel Jeruzalem, en Allah willen, de bevrijding van Jeruzalem van de bezetting. Als Allah wil, op een dag, mijn kinderen, vrienden, zal ons hele land naar ons terugkeren … Als Allah wil, gaan we door op hetzelfde pad [van Arafat], mijn vrienden, totdat we ons land herstellen .” [Officiële PA-tv, The Best Home , 14 november 2020]

Palestinian Media Watch heeft gedocumenteerd dat de “bevrijding” of “terugkeer naar Palestina” door de PA betekent dat heel Israël wordt vernietigd .

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!