Palestijnse Sharia rechter: “Joden en Israëliërs zijn onzuivere bezettende dieven”

Tijdens een recente preek riep een van de Shari’ah-rechters van de Palestijnse Autoriteit (PA) Allah op om “Al-Aqsa te bevrijden van de onzuiverheid van de bezettende dieven”.

PA Sharia Rechter Ata Al-Muhtasib: “We zullen doorgaan met het verdedigen van ons land, onze heilige plaatsen, ons nobele Jeruzalem, en ons recht op vrijheid en onafhankelijkheid … Allah, vergeef ons onze zonden en overdrijvingen … en schenk ons ​​de overwinning op onze vijanden en de vijanden van de moslims… Allah, bevrijd de Al-Aqsa-moskee, de Ibrahimi-moskee (dwz de grot van de patriarchen) en de rest van de moslimsites van de onzuiverheid van de bezettende dieven, amen. “ [Officiële PA-tv, 9 oktober 2020]

Oproepen om “de Al-Aqsa-moskee te bevrijden” van de “onzuiverheid” van Joden, en de bewering dat het Al-Aqsa-moskee-plein en zijn omgeving – dwz de Tempelberg – “alleen aan moslims toebehoort” zijn enkele van de meest vaak gehoorde slogans over de haat zaaiende uitlatingen en demonisering van Israël door de PA, zoals Palestinian Media Watch al decennia lang heeft gedocumenteerd.

Een andere PA-functionaris leerde op dezelfde manier aanbidders tijdens een preek dat “Joden geen recht hebben” op de Tempelberg:

Directeur-generaal van Ramallah en El-Bireh Waqf Wafiq Alawi: “Kom de gevangene bezoeken, namelijk de gezegende Al-Aqsa-moskee. … Maar zouden we door de poort van de bezetting (dwz Israël) moeten komen, door de poort van de gevangenisbewaker? En daarna [zal de toeristengroep komen], en de bezetter zal uitleggen: ‘Dit is de Tempelberg.’ Over welke tempel, over welke tempel heeft hij het? Dit is Al-Aqsa. Dit is onze moskee die eigendom is van de moslims, en de joden hebben er geen recht op! “ [Officiële PA-tv, 23 oktober 2020]

De ontkenning van de Joodse geschiedenis is een van de centrale elementen van de Palestijnse mythologie. Dienovereenkomstig leert de PA dat de hele Tempelberg – inclusief de Klaagmuur – een islamitische waqf is , dat wil zeggen, een onvervreemdbare religieuze schenking in de islamitische wet, waar Joden geen recht op hebben:

Officiële PA TV-verteller: “De historische documenten in het bezit van de Palestijnen van Jeruzalem getuigen dat Jeruzalem al duizenden jaren een stad van Arabische oorsprong is en dat haar geschiedenis en cultuur islamitisch zijn. Sinds de verovering van de islam [in de 7e eeuw] is de Al-Buraq-muur (dwz de westelijke muur) een islamitische waqf gebleven. De moslims hebben er het absolute recht op en er is zelfs geen enkele rots die dateert uit de periode van koning Salomo, zoals de joden beweren. “ [Officiële PA-tv, 29 november 2019]

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)