Tesla vanaf volgend jaar te koop in Israël

Tesla model. Foto Tesla

Tesla bereidt zich voor om tegen de tweede helft van 2021 elektrische auto’s in Israël op de markt te brengen om de concurrentie van de rivaliserende elektrische auto’s van Europese en Japanse autofabrikanten het hoofd te bieden.

Oorspronkelijk was Tesla van plan om de Israëlische markt in het eerste kwartaal van 2020 te betreden. Maar dit werd uitgesteld vanwege problemen bij het verkrijgen van een importvergunning van het Ministerie van Transport en vervolgens door de gevolgen van de coronapandemie.

Het financiële dagblad “Globes” kreeg echter van een betrouwbare bron te horen dat Tesla aan zijn juridische team advocaat Ilan Shavit heeft toegevoegd, die wordt beschouwd als de belangrijkste advocaat die zich bezighoudt met de invoer van auto’s in Israël, om de regelingen voor het ontvangen van een invoervergunning te bespoedigen.

Tegelijkertijd bereidt Tesla zich voor om zijn Israëlische filiaal aan te sluiten op het online verkoopnetwerk van het bedrijf. Het bedrijf verwacht binnenkort de aankoop van een servicegarage in centraal Israël af te ronden en heeft de afgelopen weken informatie verzameld over de verschillende leveranciers van elektrisch opladen in Israël.

Dit voorafgaand aan het kiezen van een bedrijf dat een snel supercharger-netwerk voor Tesla moet gaan opzetten. Daarnaast overweegt het bedrijf een bestaand logistiek park te huren voor een Israëlische auto-importeur dat zal dienen als het onderdelencentrum voor Tesla. Het bedrijf zal ook technisch personeel inhuren.

De marketing voor de Tesla 3, Tesla S en Tesla X-modellen start gelijktijdig. De nieuwe crossover Tesla Y, die onlangs in de VS op de markt werd gebracht, zal ook naar Israël komen. De eerste Tesla Y wordt begin 2021 in Israël getest om aan de Israëlische normen te voldoen.

Tesla moet nog eindelijk beslissen over de prijzen voor de Israëlische markt. Volgens de overheidsclassificatie zou de Tesla 3, die een actieradius van 440 kilometer heeft als hij volledig is opgeladen, tussen de 310.000 en 322.000 shekel (78.300 – 81.400 euro) kunnen kosten, maar de prijs zou lager kunnen zijn.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)