IDF delegatie verleent hulp in door orkanen getroffen Honduras

Foto IDF woordvoerders eenheid

De afgelopen week naar Honduras afgereisde delegatie van het IDF Home Front Command, is meteen na aankomst in Honduras met haar werk in het door orkanen gebied begonnen.

Onmiddellijk na aankomst afgelopen woensdag is de delegatie begonnen om met gebruikmaking van Israëlische technologie gebieden in kaart te brengen die het hardst door de orkanen waren getroffen. Lokale vrijwilligers werkten met de delegatie samen om hulp te bieden in deze dergelijke gebieden.

“Israël en het Home Front Command zullen een hand blijven bieden aan elk land dat onze hulp waar ook ter wereld nodig heeft”, zei de commandant van de Search and Rescue National Unit, kolonel (res.) Golan Wach.  

Foto IDF Woordvoerders eenheid

“De leden van de delegatie zijn reservisten, experts in hun vakgebied met ervaring uit soortgelijke situaties waarmee ze de afgelopen jaren over de hele wereld te maken hebben gehad. Daarom voeren ze hun activiteiten uit terwijl ze zijn uitgerust met technologische uitrusting om zo goed mogelijk te kunnen reageren op hun hulpmissie”, aldus Wach.

De orkanen hebben in Midden Amerika duizenden mensen dakloos gemaakt en hele steden in puin achtergelaten.

De Israëlische delegatie is verantwoordelijk voor het evalueren van de schade en het beoordelen van de resterende infrastructuur voor transport, huisvesting en riolering en de duurzaamheid ervan.

“De Israëlische hulpdelegatie heeft haar inspanningen geconcentreerd om de inwoners van het gebied te helpen om terug te keren naar hun dagelijkse routine na te zijn getroffen door de orkaan, en om de Hondurese noodtroepen te trainen in het omgaan met rampsituaties”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)