IDF-hulpdelegatie naar Honduras nadat het land tweemaal door orkanen is getroffen

Generaal-majoor Ori Gordin (L). Foto IDF woordvoerders eenheid

Een IDF-hulpdelegatie is naar Honduras vertrokken om het land te helpen bij de nasleep van orkanen Eta en Iota die Honduras hebben getroffen.

De voorbereidingen werden geleid door de bevelvoerende officier van het Home Front Command, generaal-majoor Ori Gordin. De delegatie bestaat uit 15 reserve officieren van het Home Front Command en zal worden geleid door de commandant van de National Rescue Unit in het Home Front Command, kolonel (res.) Golan Vach.

De delegatie zal opereren in de noordwestelijke delen van het land die grote schade hebben geleden door de orkanen. Ze zullen ook helpen bij het herstellen van de schade die is veroorzaakt aan verschillende transport-, woon- en waterinfrastructuur in het gebied. Daarnaast zal de delegatie de lokale overheid ondersteunen bij het opstellen van een preventief plan voor mogelijke toekomstige natuurrampen.

De delegatie is uitgerust met geavanceerde technologische en monitoringsystemen die in Israël zijn ontwikkeld, en zal opereren met de steun van extra deskundigen uit Israël, onder meer van de IDF en het Ministerie van Defensie. De delegatie zal worden vergezeld door de vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Tal Itzhakov, de huidige woordvoerder van de ambassade van Israël in Mexico.

De delegatie zal opereren in overeenstemming met de richtlijnen van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid voor het Corona-virus en in overeenstemming met de richtlijnen van de staat Honduras, terwijl de gezondheid van alle delegatieleden wordt beschermd.

Het Israëlische leger blijft namens de staat Israël waar ook ter wereld helpen bij de nasleep van rampen waar de capaciteiten en expertise van de IDF kan worden gebruikt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!