Op bezoek in Israël ondertekent Bahreinse delegatie een bilaterale toerismeovereenkomst

Minister Farkash-Hacohen verwelkomd haar Bahreinse ambtsgenoot Zayed bin Rashid Al Zayani. Fptp ministerie van Toerisme

De Israëlische minister van Toerisme Orit Farkash-Hacohen verwelkomde dinsdag de eerste Gulf Air-vlucht van Bahrein naar Israël, met aan boord een delegatie van belangrijke functionarissen uit de toeristische sector onder leiding van de Bahreinse minister van Economie en Toerisme Zayed bin Rashid Al Zayani.

Na de ontvangst zei minister Farkash-Hacohen: “Ik ben vereerd minister Al Zayani te mogen verwelkomen, die met het hoofd van de Tourism Authority en leden van het bedrijfsleven arriveerde om het wederzijdse toerisme tussen de landen te bevorderen. De opening van directe vluchten, en het reizen van mensen tussen de landen, is een essentiële stap in de richting van het opbouwen van vrede tussen onze naties.

“Ik kijk ernaar uit om de minister en zijn delegatie een voorproefje te geven van de scènes en het erfgoed van Israël en hen kennis te laten maken met de particuliere toeristische sector van Israël, aldus Farkash.”

De Bahreinse delegatie omvat, naast de minister, de directeur van de Bahrain Tourism & Exhibitions Authority, de CEO en CCO van Gulf Air en de voorzitter van de Association of Bahrain Travel & Tour Agents.

Tijdens het bezoek, dat tot en met donderdag duurt, zal het Israëlische Ministerie van Toerisme een reeks werkvergaderingen houden met de bezoekers en belangrijke spelers uit de lokale toeristenindustrie, waaronder de voorzitter van de Israel Hotel Association, Amir Hayak, CEO van The Israel Association of Travel Agencies & Consultants, Tali Laufer, en CEO van de Incoming Tour Operators Association, Yossi Fatael.

Bovendien zal de Bahreinse delegatie Jeruzalem en Tel Aviv bezoeken. De gesprekken zullen draaien om wederzijdse promotiepakketten en toeristische initiatieven, maar ook om Israël een bestemming te maken voor Gulf Air-vluchten vanuit andere landen.

Woensdag zullen de ministers Farkash-Hacohen en Al Zayani een overeenkomst ondertekenen op het gebied van toerisme, waaronder de oprichting van een bilateraal forum om wederzijds toerisme te bevorderen.

“De tienduizenden toeristen die vanuit Bahrein en de VAE in Israël aankomen wanneer vliegen weer mogelijk is na de coronapandemie, zullen Israël op de best mogelijke manier ervaren. Dergelijke bezoeken dragen niet alleen bij aan het opbouwen van vrede tussen de landen en de mensen, maar ook aan het versterken van Israël als toeristenbestemming voor miljoenen mensen van over de hele wereld.” aldus minister Farkash-Hacohen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)